Elveszítette az EHF-Kupa döntőjét a Dunaferr

2003.05.17. 22:44
A második félidő közepén mutatott gyenge és eredménytelen játéka miatt hét góllal kapott ki a Slagelsétől a Dunaferr az EHF Kupa döntőjében, így összesítésben két góllal maradt alul.
Ötgólos előnnyel érkezett az önmagát csak szerényen a Real Madridhoz hasonlító dán Slagelse otthonába a magyar bajnoki címet nemrégiben megszerző Dunaferr. Ettől függetlenül igen nehéz meccs várt a mieinkre, hiszen három és félezer néző, vagyis telt ház várta Kiss Szilárd tanítványait.

A félidőben csupán egy gól volt a különbség

Nem kezdett jól a Dunaferr, mert az első támadások kimaradtak, a dánok pedig három góllal elhúztak. Ezek után felocsúdtak Borókék és felzárkóztak. Egyenlíteni ugyan nem tudtak, de egy-két gólos hátrányukat megőrizték. 9-6 is volt, de a félidőre mindössze egy gól volt a két csapat között a különbség.

A térfélcsere után öt percig szoros volt az állás, aztán faképnél hagyta a Slagelse a Dunaferrt. A tizenharmadik percben már 17-13 volt, aztán két kihagyott magyar hetes - Ferling és Szrnka - után a huszadik percre 21-14-re módosult az állás, vagyis nemcsak behozták a hátrányukat Petrovicsék, hanem már kettővel vezettek is.

Hét perccel a vége előtt meccsnull volt

Pálinger ugyan nagyszerűen védett, ám az indításoknál rendre hibázott a magyar társulat, és a támadásban igen gyenge produkciót nyújtott, ráadásképpen a dán kapus feljavult.

Hét perccel a vége előtt Pigniczki két és Pálffy egy találata után visszajött a reményt, 22-17 lett, és hetest hibáztak a dánok. A folytatásban azonban megijedt a lehetőségtől a magyar csapat, a dánok pedig a büntetőiket értékesítették, így 27-20-ra nyertek, összesítésben pedig két góllal jobbnak bizonyultak.