Változó viszonyok Sopronban

2003.05.22. 12:10
A Soproni Postás női kosárlabdacsapata a közeljövőben 150-160 millió forinttal többel számolhat költségvetésében, míg az eddigi "erősebb" soproni egylet a GYSEV-Orsi a következő idényben közel 100 millió forinttal - és jó néhány sztárjátékossal - lesz szegényebb.
Füzi András a Soproni Postás női kosárlabdacsapatának klubelnöke bizakodva tekint a jövő évadra. Mint mondta már aláírták a szándéknyilatkozatot egy 150-160 millió forinttal beszálló céggel, és tárgyalnak a Quaestor Rt.-vel is a Soproni Postás női kosárlabdacsapatának támogatásáról.

Átvállalja-e az új szponzor a Posta 80 milliós tartozását

Az elnök hozzátette, hogy a biztosnak tűnő befektető egy elektronikai értékesítéssel foglalkozó cég, a Quaestor viszont még két hét gondolkodási időt kért. Az idényt a súlyos anyagi nehézségek ellenére ezüstéremmel záró soproniaknak május 31-ig kell leadniuk idei mérlegüket a női ligának, s július végén jár le a nevezési határidő a következő szezonra.

"Még nem tudni, hogy szponzorjelöltünk átvállalja-e a sportból kivonult Magyar Posta Rt. mintegy 80 milliós tartozását. Zajlanak az egyeztetések, egy héten belül várhatóan tisztázódik a helyzet. A játékoskeret egyelőre változatlan, de elképzelhető, hogy a nyáron többen távoznak" - mondta Fűzy. Egyes információk szerint több játékosnak is van ajánlata és nem biztos, hogy ők hajlandóak várni.

GYSEV: 100 millióval kevesebből

Jelentős anyagi és személyi átalakuláson eshet át a GYSEV-Orsi női kosárlabdacsapata. A tavalyi bajnok 2003/2004-es keretének nem lesz már tagja a világbajnok brazil Alessandra, az észak-amerikai profi bajnokságban is érdekelt ausztrál Bevilaqua, de távozik Dénes, Lichnerova és Szőke is, míg Balogh Judit pedig minden bizonnyal visszavonul. (Török Zoltán ügyvezető szerint azonban a 35 éves Európa-klasszis még maga sem döntött, hogy visszavonul-e, vagy máshol folytatja pályafutását.)

A március végén szerződtetett szlovák tréner, Natalia Hejkova kérésére a csapathoz érkezik Székely Norbert másodedző, továbbá a szlovák Iveta Bielokova és a szlovén Sanja Vesel. Az átalakult keret augusztus 4-én kezdi meg a felkészülést az októberben kezdődő évadra.

A klubot működtető társaság szerdai taggyűlésén kizárólag gazdasági kérdések voltak napirenden, személyi ügyekről nem esett szó. A tanácskozáson eldőlt, hogy a következő szezonban 100 millióval kevesebb lesz a GYSEV büdzséje, és a későbbiekben nyilvánosságra hozzák a játékosok és az edzők javadalmazását.