Általános önmegtartoztatásban a rögbisek

2003.06.03. 16:05
A dél-afrikai rögbi válogatott tagjai elfogadták a vezetők szigorú edzéstervét, és megállpodtak, hogy a világbajnoki felkészülés alatt nem isznak alkoholt, szüneteltetik a szexuális életüket, nem használják mobil telefonjaikat és nem pingpongoznak.
Az átfogó önkorlátozást fogadtak el Dél-Afrika rögbi válogatottjának tagjai a Skócia elleni felkészülési mérkőzés, a Három Nemzet Kupája valamint a világbajnokságot közvetlenül megelőző edzőtáborozás idejére terjesztették ki.

Pingpongozni túlzás lenne

A játékosok felhagynak kedvelt szabadidős tevékenységeikkel, a pingpongozással és a biliárdozással. Eddig rendszeresen tartottak körmérkőzéseket az edzések szüneteiben, de most átmenetileg kedvenc kiegészítő-sportjaikkal is fel kell hagyniuk, mert a szövetségi vezetők inkább az elméleti felkészülést szeretnék erősíteni.

Videózni viszont kötelező

A válogatott edzőtáborában valamennyi játékos külön tévét és videót kapott, amelyeken a saját mozgásukat és vb-ellenfelek játékát elemző felvételeket nézegethetnek. Különleges alkalmaktól eltekintve, a felkészülési időszakra, teljes alkoholtilalmat vezettek be, és a szállodába nem léphetnek be a játékosok barátnői.

Az új szabályozásról Gideon Samn szövetségi kapitány előzetesen egyeztetett a válogatott négy csapatkapitány jelöltjével (Corne Krige, Joost van der Westhuizen, Bobby Skinstad és John Smit), akik a sikeres vb-szereplés érdekében elfogadták a vezetés elképzeléseit.