Virág
0 °C
2 °C

Sima győzelem az Unicum-kupa döntőjében

2003.06.26. 00:12
Szerda este a Szlovákia ellen győztes magyar és németeket verő ausztrál válogatott találkozott a hagyományos Unicum-kupa döntőjében a Margitszigeten. Az elején - 3-0-ás magyar vezetés után - még felzárkóztak az ausztrálok, de azután a távoli kontinens képviselőinek semmi esélyük nem volt a mérkőzés szorosabbá tételére.
Ezúttal a kapitányi intelem jegyében vetette játékba magát a magyar válogatott, szemben az előző napi, szlovákok elleni mérkőzésen, a 8-2-es vezetést követő "visszafogottsággal", aminek végül is csak egy háromgólos győzelem lett a vége. Ezúttal a találkozó második felében is összpontosítva, szebbnél szebb találatokat elérve vízilabdáztak Kásásék, aminek meg is lett a jutalma: kiütéses siker és tornagyőzelem.

Kemény Dénes szövetségi kapitány:
Ma végig koncentráltan játszottunk, a fiúk most elkapták a fonalat. Összességében pedig azt mondhatom a két napról, hogy fejlődést lehet látni a játékunkban, és egyre több a javuló egyéni teljesítmény.

A bronzmérkőzésen: Németország-Szlovákia 11-10 (2-1, 2-3, 4-4, 3-2)

Csütörtökön szünnap következik a margitszigeti pólóshéten, majd péntektől vasárnapig a Világliga-selejtező következik Magyarország és Ausztrália mellett az Egyesült Államok és Szerbia-Montenegró csapatainak a részvételével.

Unicum-kupa döntő
Magyarország-Ausztrália 15-5 (2-0, 4-2, 6-1, 3-2)

góldobók: Kásás 4, Biros 3, Kiss G. 2, Katonás, Madaras, Varga Zs., Vári, Fodor, Kiss Cs. 1-1, illetve Thomas, Osadchuk, Figlioli, Tresise, Semmens 1-1