A szörf lenyomta a szexet

2003.07.18. 11:38
A szenvedélyes szerelem legjobb esteben is csak második számú szenvedélye az ausztrál szörfözőknek, de lehet, hogy még a bumerángozás is beelőz. Pedig a szexet már több sportágban is teljesítménynövelőként javasolták.
Egy felmérés szerint az ausztrál szörfözők számára sportszenvedélyük elsőbbséget élvez még a szexszel szemben is. A Tracks című szaklap ezer megkérdezettjének 67 százaléka ismerte be, hogy szívesebben lovagol a hullámokon, mint tölt el egy éjszakát párjával.

A közvélemény-kutatás egy másik érdekes eredményt is hozott: a szörfösöknek több mint a fele meztelenül is kimerészkedett már a tengerre. A hullámlovaglás 1915-ben Hawaiiról érkezett az ötödik kontinensre, ahol azóta is az egyik legnépszerűbb szabadidősportnak számít.

Pedig a szex teljesítménynövelő hatását már több sportágban is firtatták. Korábban példáu Dolly Buster, egykori a pornósztár javasolt a passzív szexet a vb-ezüstérmes Oliver Kahnnak és az ötszörös Forma-1-es világbajnok Michael Schumachernek is teljesítményük növelése érdekében.

A tavalyi német bajnokság téli szünetében a Borussia Dortmund és Hertha BSC játékosainak már a szó valamennyi értelmében aktív szerelmet ajánlott javasolt egy német orvos. A szakember szerint csak a hosszantartó, rendszeres szex segíthet azokon a labdarúgókon, akik az előírt edzések elvégzése helyett "lustálkodni" akarnak az ünnepek alatt.

A két csapat edzői ugyanis a szünetre olyan speciális órákat osztottak szét közöttük, amelyek folyamatosan mérték a pulzusukat, valamint izomtónusukat, és az adatokról jelentést kellett küldeniük. "Ezeket a műszereket csak a szex segítségével lehet kicselezni. Csupán ez a tevékenység eredményez ugyanis a tréningek hasonló pulzust" - mondta az orvos.