Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Életfogytiglant is kaphat Kobe Bryant

2003.08.07. 16:17
Megkezdődött a nemi erőszakkal vádolt Kobe Bryantnek, az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakers kosarasának tárgyalása a Colorado állambeli Eagle-ben. Nem tartott sokáig, folytatás októberben.
Az egy 19 éves lány által feljelentett sztár perének első felvonása többórás csúszással vette kezdetét, s mindössze 10 percig tartott.

A rövid meghallgatáson Bryant ügyvédjei a vád elejtését kérték, majd Fred Garnett bíró október 9-ben jelölte meg az újabb tárgyalási napot. A törvényszékről távozó Bryantet rajongók hada várta a nevét skandálva. A háromszoros NBA-bajnok - a vád szerint - június végén szexuálisan zaklatta az ifjú hölgyet a Colorado állambeli Edwards egyik szállodájában.

Az ártatlanságát hangoztató sportoló a feljelentés után önként jelentkezett a rendőrségen, majd kifizette a 25 ezer dollár óvadékot, és szabadon távozott. Ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, de a szankció alsó határa is négy év. A 25 éves játékos hatszor szerepelt az All Star-válogatottban.