Krisztina
18 °C
24 °C

Babarczi Roland kapta a júliusi Baróti Lajos Fair Play Díjat

2003.08.25. 17:40
Az egykori vizilabdás elsősorban a Sulipoló megszervezésel vívta ki Magyar Fair Play Egyesület figyelmét.
A Baróti Lajos Fair Play Díjat július hónapban Babarczi Roland személyében egy olyan szakember veheti át, aki egész életét a vízilabda sportnak szentelte. A díjat Fábián László Világ és Olimpiai Bajnok öttusázó adja át, akit pályafutása és sportversenyzői magatartása miatt 1995-ben a MOB Fair Play életműdíjjal jutalmazott.

Babarczi Roland játékos pályafutását több évtizedes edzői munka követte, kezdetben utánpótlás csapatokat, majd a BVSC és a Szolnok felnőtt gárdáját irányította. Nevéhez az edzői, nevelői munka mellett számos egyéb érdem is fűződik, ő állítja például össze a hazai vízipóló versenynaptárt, és aktívan részt vesz az éves versenykiírás elkészítésében is. Nehéz lenne még egy olyan szakembert találni, aki hasonló mennyiségű információval és tudással rendelkezik a jelenleg legsikeresebb és egyik legnépszerűbb magyar csapatsportról, mint Babarczi Roland, aki a mérkőzések, események archiválását is végzi.

"A Magyar Fair Play Egyesület számára azonban a legfontosabb munkája a vízilabda utánpótlás magyarországi bázisának mind szélesebb alapokra helyezése" - fogalmaz az egyesület közleménye. Babarczi az elmúlt években kiemelt figyelmet szentelt ennek a területnek, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a dunántúli régiók bevonásával ma már van vízilabda élet Szombathelyen, Pápán, Székesfehérváron, Kaposváron, Pécsen, Nagykanizsán.

"A gyerekek bevonása sportba, a Sulipóló szervezése mind-mind szerves része odaadó és elkötelezett munkájának, ezért a Magyar Fair Play Egyesület örömmel és a legnagyobb tisztelettel adományozza részére a Baróti Lajos Fair Play Díjat, valamint az Adidas és a Vodafone által felajánlott ajándékokkal szeretné jelképesen megköszönni a diáksportért végzett munkáját" - hagsúlyozta az Egyesület sajtóközleménye.