Krisztina
18 °C
24 °C

Továbbra is kómában fekszik az olimpiai bajnok

2003.10.01. 11:31
Továbbra is kómában fekszik egy lipcsei kórházban Uwe Ampler, a pénteken balesetet szenvedett olimpia bajnok kerékpáros. Bár végtagjait képes mozgatni, orvosai kevés esélyt adnak felépülésére.
Múlt hét pénteken gázolta el egy autós a Kelet-német Grimmától nem messze edző Uwe Amplert, az 1988-as szöuli olimpián aranyérmet nyert kerékpárost. Az aktív versenyzéstől három éve visszavonult, 39 éves sportoló azonnal elájult, arc- valamint koponyasérüléseket szenvedett, és jelenleg is eszméletlen állapotban fekszik.

Kis híján szétpattantak a csövek

A lipcsei kórház orvosai megpróbálták újraébreszteni a szerencsétlenül járt sportolót, de nem jártak sikerrel. "Óriási, rejtett erők szabadultak fel a fiamban, ahogy lekapcsolták a gépekről, de az állapot tarthatatlan volt, mert kis híján szétpattantak az őt életben tartó csövek az öntudatlan mozgástól" - magyarázta a Bildnek Ampler édesanyja.

A német lap megszóltatta a gázoló sofőrt is, aki csak annyit mondott: "olyan nagy sebességgel közeledett felém, hogy nem tudtam elkerülni az ütközést. Nagyon sajnálom, ami történt, de nem érzem magam hibásnak" - nyilatkozta a sajtónak.

A feleség reménykedik

Ampler felesége csak annyit közölt az újsággal: ő és az egész család bízik abban, hogy férje leküzdi a kómát, és újra egészséges lesz.