Olimpiai bajnokot vert női kézilabda-csapatunk

2003.11.08. 17:10
A magyar női kézilabda-válogatott remek második félidei játékának köszönhetően legyőzte az olimpiai és Európa-bajnok valamint már olimpiai résztvevő Dániát a norvégiai Möbelringen Kupa második fordulójában.
A nyitónapon az oroszokat minimális különbséggel verő dánok, valamint a házigazda norvégok ellen döntetlent elérő magyarok szombati mérkőzése - ha úgy tetszik, a sydneyi olimpiai döntő visszavágója - óriási csatát hozott.

Kirsner a mezőny legeredményesebb játékosa lett

Az első félidőben egyik csapat sem tudott két gólnál nagyobb különbséggel elhúzni. A védőfalak mindkét oldalon rendre hibáztak - Pálinger is többször került kiszolgáltatott helyzetbe -, s így sok gól esett. A 20. percben 11-9-re vezettek a dánok, de a szünet előtti hajrá remekül sikerült a magyaroknak, és fordítottak.

A folytatásban azután már egyértelműen Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttesének akarata érvényesült. A védekezés egyre jobb volt, a megszerzett labdákból a szélsők pedig nem hibáztak. A játékrész derekán már 5 góllal vezetett a magyar csapat, és ha a végén nem fárad el, akkor még nagyobb lehetett volna a különbség.

Mocsai: Támadásban vannak gondjaink

Mocsai Lajos kapitány így értkelte a találkozót: "Remekül védekeztünk, főleg a második félidőben, és ez volt a siker alapja. Támadásban vannak gondjaink, főleg a felállt védőfal ellen, de ha sikerül lerohanni az ellenfelet, akkor nem forog veszélyben a győzelem. Jó úton járunk, de még sok tennivaló akad."

A vasárnapi zárónapon az oroszokkal mérkőzik a magyar együttes.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Dánia 29-26 (15-14)
a magyar góldobók: Kirsner 10, Farkas 7, Radulovics 4, Siti, Kulcsár 3-3, Mehlmann, Lovász 1-1
a legjobb dán dobó: Daugaard 9