Dopping miatt nyert vb-aranyat a kenunégyes

2003.12.04. 18:18
Az orosz kenus, Szergej Uljegin doppingolása miatt az eredetileg második magyar egységet - Kolonics György, Kozmann György, Malomsoki Sándor, Vasali László - illeti az első hely a szeptemberi gainesville-i világbajnokságon. A mieink kétszáz méteren vívták ki az elsőséget.
A napokban vált biztossá, hogy a magyar kajak-kenu válogatott idén szeptemberben, Gainesville-ben érte el minden idők legjobb világbajnoki szereplését. Miután az orosz Szergej Uljegin doppingtesztje és a vizsgálat B próbája is pozitívnak bizonyult, csapatunk neve mellett egy-egy arany és bronzéremmel többet jegyeznek (így 10 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzéremmel végeztünk az éremtáblázat élén).

A Kolonics György, Kozmann György, Malomsoki Sándor, Vasali László összetételű C-4 200 méteres egység második helyét elsőségre módosították, míg a Pulai Imre, Novák Ferenc, Hüttner Csaba, Fürdök Gábor 500-as kvartett negyedik pozíciója harmadik hellyé nemesedett.

Kolonics György így tizenharmadik világbajnoki címét szerezte meg, és ismét ő lett minden idők legeredményesebb lapátforgatója. "Én a pályán szeretek nyerni, ám örülök ennek az éremnek is, elvégre csak az érdemli ki a diadalt, aki becsületesen küzd" - mondta Kolonics.