Mandula Petra simán verte a Nagy Ő-t

2003.12.08. 09:32
A férfi teniszezők Magyar Grand Prix sorozatának döntőjében Bardóczky Kornél megvédte bajnoki címét. A verseny keretein belül rendezett bemutató mérkőzésen, a jelenlegi legmagasabban jegyzett magyar teniszezőnő, Mandula Petra két játszmában verte Noszály "Nagy Ő" Sándort.
Az első helyen kiemelt, Bardóczky Kornél sikerével fejeződött be a férfi teniszezők Magyar Grand Prix sorozatának döntője, miután a címvédő a döntőben 1 óra 17 perc alatt diadalmaskodott Hultai Gergely ellen. Az első szettben Bardóczky szinte szóhoz sem engedte jutni ellenfelét, már a második játékban elvette az adogatását, majd ezt még kétszer megismételte és simán jutott előnyhöz.

A folytatásban folytatódott a címvédő fölénye, s már 4:2-re vezetett, amikor elkövetett néhány hibát. Hultai ezt kihasználta, kiegyenlített, sőt 6:5-ös vezetésénél két szettlabdája is volt, de nem élt a lehetőségeivel. A rövidítésben Bardóczky már megállíthatatlan volt: magabiztosan adogatott, volt néhány remek elütése és rövidítése, s megnyerte a meccset. A győztes 350 ezer forintot kapott sikeréért, míg a vesztes 250 ezerrel vigasztalódott.

A Raiffeisen Grand Prix keretein belül rendezett bemutató mérkőzésen Mandula Petra 6-4, 7-6-ra verte Noszály "Nagy Ő" Sándort. A jelenlegi legjobb magyar teniszezőnő, aki jelenleg 40. a világranglistán minden gémet 15-0-ás előnyből kezdhetett, azonban a mindent eldöntő második szett rövidítésére egyenlő esélyekkel álltak neki, hiszen ott 0-0-ról indultak.

Ezt a rövidítést pedig Mandula 7-5-re nyerte. Noszály a teniszpályán amúgy sem aratott akkora sikert, mint as hölgyek körében, hiszen a versenyen is csak a negyedik helyen zárt, miután a helyosztón 7-5, 6-2 arányban vereséget szenvedett Böröczky Zoltántól is.

A Raiffeisen Grand Prix végeredménye:
A 3. helyért:
Böröczky Zoltán (Malév SC)-Noszály Sándor (Vasas SC) 7:5, 6:2

A döntőben:
Bardóczky Kornél (BSE-Transelektro, 1.)-Hultai Gergely (Vasas SC) 6:1, 7:6 (7-2)