Martinek napokon belül hazatérhet

2003.12.15. 13:11
Továbbra is kérdéses miként esett ki egy olaszországi szálloda harmadik emeletéről az egykori olimpiai bajnok öttusázó Martinek János. Az esetről sem ő, sem környezete nem nyilatkozik. A múlt heti baleset óta Martinek állapota jelentősen javult, így napokon belül hazaszállíthatják.
A kétszeres olimpiai bajnok Martinek János jól van és napokon belül haza utazhat - írja a Népszabadság. Mint ismert, a szöuli olimpia kétszeres bajnoka idáig ismeretlen körülmények között esett ki egy harmadik emeleti szobából az olaszországi Cataniában, ahol a Katonai Világjátékokon szereplő magyar csapat vezetőjeként vett részt.

Martineken az eset után életmentő műtétet hajtottak végre - egyik bordája megsértette a máját - és állapota gyors javulását jelzi, hogy napok óta eszméleténél van, a hétvégén átvitték a baleseti osztályról a sebészetre. Az egykori kiváló öttusázó és a vele kint lévők nem hajlandóak nyilatkozni az esetről, azt azonban a helyi rendőrség is megerősítette, hogy semmi nem utal idegenkezüségre.

Martinek egyébként egy 1,2 méter magas betonkorláttal ellátott erkélyről zuhant ki, mint az orvosok megállapították, szerencséje, hogy pázsitra esett. Az eset nem is saját szobájában történt, hanem a csapat egy másik vezetőjénél, Zöllei Zoltánnál, aki egy másik szállodában lakott.