Martinek: Baleset volt

2003.12.22. 14:59
A kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, Martinek János hétfőn megerősítette: két hete baleset történt vele Cataniában, a Katonai Világjátékokon. A körülményekről azonban sem a szombatra megígért sajtótájékoztatón, sem most nem szolgált bővebb részletekkel.
A 38 éves, őrnagyi rangban szolgáló Martineket csütörtök este szállították haza Olaszországból. Egy nap híján két hete kizuhant egy cataniai szálloda harmadik emeletéről, s a baleset következtében több bordája eltört, az egyik átszúrta a lépét. Ahogy az Index is megírta a sérült szervet életmentő műtéttel kellett eltávolítani. Az operációt végző orvos kijelentette: jó esély van a teljes felgyógyulásra. Martinek állapotáról pillanatnyilag annyi tudható, hogy javul, de a karácsonyt biztosan a Honvéd Kórházban tölti.

Martinek perre is kész

Az olimpiai bajnok jelezte, hogy feleségének semmi köze az ügyhöz, és az őt ért rágalmakat visszautasítja. Egyúttal jogi lépéseket helyezett kilátásba arra az esetre, ha valamelyik médiumban a balesettel félreérthetően hozzák összefüggésbe a családját. Korábban több helyen az jelent meg - az egyik sporthetilapban és az egyik bulvárlapban is -, illetve hangzott el, hogy a feltételezett öngyilkossági kísérlete hátterében esetleg a megromlott családi élete áll.

Ő volt a csapat vezetője

A korábbi kiváló versenyző - aki az 1988-as szöuli játékokon egyéniben, valamint Mizsér Attilával és Fábián Lászlóval együtt csapatban is győzött, majd 1996-ban, Atlantában egyéniben bronzérmes lett - csapatvezetőként volt jelen a Katonai Világjátékokon, Szicíliában. Versenyzője, Kállai Ákos második helyezett lett.