Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Kemény Dénes életveszélyes sérülést okozott

2004.01.25. 10:44
A vízilabda válogatott kapitánya, Kemény Dénes egy vaddisznóra célzott Pilisszentlászló közelében, de egy ágon darabokra tört a lövedék, ami megsebesített egy nőt. A szeretcsétlenül járt nőt megoperálták, a repesz nem ért ideget a combjában. A szándékosság kizárható.
Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya adta le azt a lövést, amely egy nő combján súlyos, életveszélyes sérülést okozott szombaton dél körül egy vadászat során Pilisszentlászló közelében.

Kemény Dénes az MTI-nek szombaton este elmondta: rálőtt egy vaddisznóra ám a lövedék egy faágon több darabra szakadt, és egy repesz eltalálta vadásztársa combját. Mint mondta, a repesz csontot nem, csak lágy részt ért, és 4-5 centiméterre hatolt a húsba.

Hozzátette: a társaságot mintegy húsz orvos alkotta, így a vérzést egy kötéssel sikerült azonnal elállítani. Ezután helikopterrel egy budapesti kórházba szállították a sebesültet.

Kemény Dénes elmondta, hogy a szerencsétlenül járt nőt már délután megoperálták, kivették a lövedékdarabkát. Hozzátette: szerencsére ideget nem ért a repesz, és az orvosok véleménye szerint 2-3 hét múlva felépül a sérült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, a szándékosság esete kizárható, ezért a Szentendrei Rendőrkapitányság szakértők bevonásával, államigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet.