Gyurcsány meghívta az olimpiára elődjeit

2004.02.02. 13:33
A jelenlegi sportminiszter úgy érzi, hogy elődei: Deutsch Tamás és Jánosi György is hatékonyan hozzájárult ahhoz, hogy a magyar sportolók megfelelően felkészülhessenek az athéni olimpiára. Ezért mindkettejüket meghívta az augusztusi ötkarikás játékokra.
A május végén Gyermek- Ifjúsági és Sportminiszterré kinevezett Gyurcsány Ferenc az Index értesülései szerint gesztusértékű levelet küldött a tárca '99-es megszületése óta a tisztséget betöltő két elődjének. Ebben a politikus meghívta a fideszes Deutsch Tamást és a szocialista Jánosi Györgyöt az augusztusban megrendezésre kerülő XXVIII. Nyári olimpiai játékokra.

A két volt sportminiszter költségeit természetesen a minisztérium állja. Gyurcsány levelében kihangsúlyozta, hogy elődeinek is jelentős szerepe volt abban, hogy a magyar sportolók megfelelő körülmények között készülhessenek fel az olimpiára, így természetes, hogy ők is szereplői legyenek sportolóink remélt sikereinek.

Gyurcsány bízik benne, hogy amennyiben elfoglaltságuk engedi, mindketten eleget tesznek a meghívásnak, hiszen az elmúlt négy év tevékenységeinek köszönhetően jelentős számú sportolónk harcolta már ki az athéni részvételt. A miniszter levelében külön kiemelte, hogy a politikától függetlenül, az olimpiai felkészülésre a minisztérium mindig tudta teljesíteni, a MOB kérését.