Fél lábbal az olimpián női pólósaink

2004.02.24. 20:12
Kulcsfontosságú mérkőzést nyert meg az olimpiai selejtezőtornán a magyar női vízilabda-válogatott. A spanyolok 10-5-ös legyőzése az erőviszonyok ismeretében azt jelenti, hogy Faragó Tamás együttese fél lábbal az athéni játékokon érezheti magát.
Első csoportmérkőzésén kissé elfogódott, de teljesen elszánt magyar csapat szállt vízbe az imperiai uszodában kedd délután, az olimpiai selejtezőtorna második - számunk első - napján. A tavalyi barcelonai világbajnokságon nyolcadik spanyolokkal szemben a 2003-ban vb-5. és Eb-2. magyarok számára az volt a tét, hogy győzelmük esetén nagy lépést tesznek az athéni részvétel felé, a csoportból ugyanis az első két helyezett jut tovább, a hispánokon kívül pedig egyedül Olaszország képvisel számottevő játékerőt.

A spanyolok csak az első játékrészben tudták úgy-ahogy a lépést tartani, a folytatásban a karmesteri szerepet nagyszerűen alakító csapatkapitány, Stieber Mercédesz és a szintén három gólig jutó, ugyancsak itáliai légiós Pelle Anikó vezérletével elhúzott a gárda és végül magabiztosan, öt találatnyi különbséggel diadalmaskodott.

"Nem voltam ideges a meccs előtt, mert biztos voltam benne, ha csak megközelítőleg is úgy játszanak a lányok, ahogy tudnak, nyerünk, mert jobbak vagyunk a spanyoloknál. Teljesen elégedett vagyok" - mondta a találkozót követően Faragó Tamás.

A magyar együttes szerdán 17:15-től vívja második mérkőzését az Európa-bajnok olaszok ellen; alighanem a csoportgyőzelemről döntő összecsapás következik.

Olimpiai selejtező, B-csoport
Magyarország-Spanyolország 10-5 (3-2, 3-1, 3-1, 1-1)
A magyar góldobók: Stieber, Pelle 3-3, Kisteleki, Drávucz, Primász, Valkay Á. 1-1