Útban voltak a kerekesek, kizárták őket

2004.02.27. 11:41
Több mint kétszáz versenyzőt zárt ki a versenybíróság egy olaszországi országúti kerékpáros körversenyen, mert túl nagynak ítélte a hátrányukat az élen haladókéhoz képest. A leminősítettek között olyan sztárok is vannak, mint a világbajnok Mario Cipollini, vagy Alessandro Petacchi.
A mezőny nagy része félórás lemaradással követte az élbolyt, amikor a zsűri a diszkvalifikálás mellett határozott egy olaszországi országúti kerékpárversenyen. Az ítészek azért döntöttek a szokatlan lépés mellett, mert az útvonalat biztosító rendőrök fel akarták oldani az útzárlatokat.

A viadal harmadik szakaszát így mindössze 18-an tudták befejezni, s a 208 diszkvalifikált kerekes között olyan világsztárok találhatóak, mint a 2002-es világbajnok Mario Cipollini vagy a tavalyi Tour de France-on 4, a Giro d,Italián 6, a Vuelta a Espanán pedig 5 etapot megnyerő Alessandro Petacchi.

A szakaszt az olasz Alessandro Bertolini nyerte, aki összetettben is átvette a vezetést az első két etapon diadalmaskodó Petacchitól.