Felemás sorsolás a női kézilabda kupákban

2004.04.01. 09:56
A BL-ben érdekelt Dunaferr a lehető legnehezebb, az EHF-Kupában menetelő Győri Graboplast ETO KC pedig a legkönnyebb ellenfelet kapta a női kézilabda európai kupák elődöntőinek keddi bécsi sorsolásán.
A Dunaújváros a Ferencvárost búcsúztató, világklasszisokkal teletűzdelt dán Slagelsével találkozik a Bajnokok Ligája elődöntőjében, ráadásul az sem kedvező, hogy az első mérkőzést a magyar bajnok otthonában - várhatóan nem a kézilabda-, hanem a jégkorong-csarnokban - rendezik április 17-én vagy 18-án. A visszavágóra egy héttel később kerül sor.

Ismétlődik a tavalyi EHF-Kupa-döntő

A Dunaferr esetében megismétlődik a tavalyi EHF Kupa-döntő. Akkor a magyarok az első, hazai találkozón 27-22-re nyertek, majd a farumi visszavágón 27-20-ra kikaptak. A Slagelse a BL negyeddöntőjében 30-28-as vereséget szenvedett az FTC pályáján, azonban a koppenhágai felvonáson az első félidő végén végrehajtott tíz-nullás rohammal 32-25-re győzött, és a négy közé jutott.

A másik ágon a címvédő, Szuperkupa-első szlovén Krim Ljubljana a norvég Larvik otthonában rajtol. A Ljubljana példája lebeghet egyébként a Dunaferr szeme előtt, amelyik a Szuperkupában Dániában győzte le magabiztosan a Slagelsét.

A Győrnek papírforma szerint nem lesz nehéz dolga

A Győr a kívánságlistáján a legelőkelőbb helyen szereplő norvég Vag HK-t kapta, azonban az első csatát ebben a párharcban is Magyarországon tartják. A 2002-ben EHF Kupa-finalista Győr a 2001-ben Szuperkupa-győztes dán Viborgot szerette volna elkerülni, amelyik az Oslót kapta.