Balhék nélküli rájátszásban reménykednek a pólósok

2004.04.05. 19:28
A papírforma a Honvéd és a Vasas döntőbe jutását ígéri hazai vízilabda-bajnokságban, de a BVSC és a Ferencváros nem feltartott kezekkel várja az elődöntőket. A szövetség és a klubok elöljárói botránymentes meccsekben reménykednek.
A férfi vízilabda-bajnokság élvonalának rájátszása szerdán kezdődik az első elődöntős párharccal a Honvéd és a BVSC között (Kőér utca, 19:30 ó), a másik ágon pedig csütörtökön mérkőzik meg először a Vasas a Ferencvárossal (Komjádi uszoda, 18:30 ó). A győztesek kerülnek be a play-off döntőjébe, amelyet május másodikától rendeznek meg.

Két győzelem kell a két favoritnak

A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az elődöntőben nyolc pont szükségeltetik a továbbjutáshoz, így mivel az alapszakaszban a Vasas-Plaket-Euroleasing és a Domino-BHSE mindkétszer legyőzte riválisát, a két élcsapatnak elég két mérkőzést nyerni a fináléba kerüléshez.

Azért a BVSC és az FTC sem óhajt feltartott kézzel vízbe szállni, hanem - amint azt az alapszakasz 3. és 4. helyezettjének képviselői megerősítették - megpróbálják megnehezíteni a nagycsapatok dolgát. "Nemcsak megszorítani, meg is akarjuk verni a két fő esélyest" - hangoztatták a két gárda elöljárói.

Hétszer lehet egy hónapon belül Honvéd-Vasas

Martin György, a szövetség elnöke reméli, hogy a legjobb csapat nyeri a bajnokságot és a rájátszás alatt nem lesz semmi főfájásra okot adó esemény. Mindenesetre az összes fontos meccsen ott lesznek az elnökségi tagok, továbbá a fegyelmi bizottságnak határozatképes létszámban kell képviseltetnie magát, ha netán mégis gyors döntésre lenne szükség. Az elnök hozzátette: a műsor bővítése jegyében arra törekednek, hogy a döntő előtt közvetlenül játsszák le helyosztó mérkőzéseiket a fővárosi csapatok az 5-8. pozíciókért folyó mérkőzéseken.

Az alapszakaszt százszázalékos teljesítménnyel nyerő Vasas vezetőedzője, Kásás Zoltán leszögezte, hogy a hibátlan mérleg dacára elég sok javítanivaló van még a csapat játékában. Kitért arra is: balszerencse, hogy az Euroliga negyeddöntőjében a Vasast és a Honvédot összesorsolták, s a továbbjutást illetően a pillanatnyi pszichés állapot dönthet majd. "Szerencsétlen, hogy egy hónap alatt akár hétszer is megmérkőzhetünk a Honvéddal" - magyarázta Kásás.

Kovács győzelmet vár

A bajnoki címvédő Honvéd mestere, Kovács István hasonló szellemben fogalmazott, hangsúlyozva, hogy igazából mind a két csapatnak ott lett volna a helye a Final Fourban, az Euroliga legjobb négy csapata között. Ami a bajnokságot illeti, a vezetőedző hangsúlyozta, már az elődöntőben is "balhéktól mentes" mérkőzéseken akarják kiszolgálni a nézőket, és jó játékot, amellett természetesen győzelmet és továbbjutást vár a BVSC ellenében.

A program:
A tervezett időpontok a rájátszás 1-4. helyéért:
április 7., szerda: Honvéd-BVSC, Kőér u. 19:30 ó
április 8., csütörtök: Vasas-FTC, Komjádi uszoda 18:30 ó - m2
április 9., péntek: BVSC-Honvéd, Szőnyi út 19:30 ó
április 10., szombat: FTC-Vasas, Népliget 18 ó
ha szükséges, az első párban a további játéknapok: április 18., 20., 22., illetve 19., 21. és 23.