Kállai Ildikó újra fitnesz-világbajnok akar lenni

2004.06.15. 14:31
h i r d e t é s
A '98-ban világ- és Európa-bajnoki címet szerző fitnesz-versenyző, Kállai Ildikó szülése után először áll rajthoz kontinensbajnokságon. A győzelem számára nem elsődleges, három év múlva viszont már a világon is a legjobb akar lenni. Az Indexnek egy másik világbajnok, a szlovák Tímea Majorova is nyilatkozott, aki szegénysége, éhezése történetét is felevenítette.
Szombaton Debrecen egy nap alatt három sportág - profi fitness, fitness forma és body building - Európa-bajnokságát bonyolíthatja le. A legnagyobb érdeklődés várhatóan Kállai Ildikó fitnesz-világbajnok visszatérését övezi, hiszen szülése után először áll rajthoz az Európa-bajnokságon.

Világ- és Európa-bajnokság egy évben

Tekintse meg képeinket!
Kállai Ildikó '98-ban érte el legnagyobb sikerét, akkor bizonyult a legjobbnak a fitnesz-versenyzők között, és még ugyanabban az évben megnyerte az Európa-bajnokságot is. Négy hónapra rá derült ki, hogy gyereket vár. Zalán megszületése után keveset gondolt a versenyzésre, aztán hiányzott valami az életéből.

"Hiányzott a versenyzés, egyszersmind annak hangulata, és amikor a kisfiam óvodás lett, akkor erősödött bennem egyre inkább a visszatérés tudata. Korábban nem is igazán gondolhattam erre, mert anyaszerepben is maximalista voltam. Aztán a mostani torna főszervezője, Buranits Ildikó beszélt rá a folytatásra, és tőle azóta is minden segítséget megkapok" - mondta az Index érdeklődésére Kállai.

Amit elért, már nem veheti el tőle senki

Hozzátette, különösebb feszültség nincs benne, mert nem tűzte ki magának a győzelmet, az első négy hely valamelyikét viszont mindenképpen szeretné elérni, mert az kvalifikációt nyújt a világbajnokságra. "Nyilván, ha dobogós lennék, az lenne az igazi, de maradjunk csak a realitásoknál" - jelentette ki.

Mint mondta, nem viseli meg, hogy nehezebb felvennie a versenyt a fiatalokkal, mert amit elért, már nem veheti el tőle senki. Bevallotta ugyanakkor, hogy szokatlan, ha a szülés után valaki visszatér a sportágba.

Példakép akar lenni

"Példát akarok mutatni, hogy harminc felett sem lehetetlen a fitneszben komoly eredményt elérni. Emellett szeretnék példakép is lenni a gyerekek, lányok előtt, hogy az energiát, a test minőségét és nem utolsósorban az egészséget ily módon célszerű megőrizni. Érzékeltetni akarom, hogy a testünk borzasztóan fontos önmagunk számára" - magyarázta.

Kállai elismerte, felesleges lenne álmodozni a debreceni győzelemről, de 2007-ben már a profik világbajnokságán is első szeretne lenni. "Esetemben a fokozatosság a legfontosabb." Ennek érdekében lényegesen átalakította az életét, a gyereknevelés mellett napi hat-hét órát edz, emellett angolul tanul.

A filmszerep sem elképzelhetetlen

Klikk a képre!
Debrecenben ott lesz a szlovák Tímea Majorova is, aki néhány éve ugyancsak a világ legjobbjának bizonyult, emellett az amerikai nézők tizennégymillió szavazattal minden idők legszexisebb fitnesz-versenyzőjének választották. Majorova nem versenyzik, csak a díjak átadására vállalkozott.

Majorova az Indexnek elárulta, színiiskolába jár, és nagyon bízik benne, hogy hamarosan a filmvásznon is feltűnik. Bár azt is hangsúlyozta, visszatérése sem elképzelhetetlen - igaz a vereségek nagyon megviselték -, és kivált Magyarországon igen sokat gondol erre, amikor Kállaival találkozik.

A Garam-völgyi Zselízen született Majorova - édesapja magyar, anyja szlovák - mostanság napi két órát foglalkozik kondíciójával, és hétvégénként cégek termékeit mutatja be szerte a világban.

Majorova a fitneszre született

Nem tagadta, mindent a fitnesznek köszönhet az életében, mert amikor Pozsonyban megszerezte rehabilitációs nővéri képesítését és elkezdett a sportággal foglalkozni, megélhetési gondjai voltak. "Még egy natúr csirkemellet sem tudtam venni az edzések után, annyira spórolnom kellett. Ezért is becsülök meg minden apróságot, amit nekem kínált az élet. Azóta, hogy Kaliforniában élhetek a férjemmel együtt, hogy nincsenek anyagi gondjaim" - értékelt.

"Amikor megnéztem életem első fitneszversenyét, azonnal tudtam, én erre születtem. Hogy honnan? Nem tudnám megmondani, de valahogy érzi azt az ember, mint a szerelemnél. És szerencsére objektíven láttam magam, érzékeltem a hibáimat, ismertem az erősségeimet. Aztán fanatikusan edzettem, aminek meg is lett az eredménye" - elevenítette fel a kezdeteket.

Kállain kívül Furján Gabriella is pódiumra lép ebben a kategóriában. Rajtuk kívül Óváry Eszter (fitnesz), míg Kiss Horváth István (Popeye) és Nicu Giurgi a testépítők között méreti meg magát. A gála támogatója a Gatorade, az izotóniás sportital magyarországi forgalmazója. Valamennyi versenyző Gatorade-ot iszik.