Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Üstökös hull a tengerbe az olimpia megnyitóján

2004.07.26. 13:27
Az olimpiák egyik legnagyobb látványossága a megnyító ünnepség, melynek eseményeit titkolják a szervezők. Egy angol bulvárlap, a Sunday Mirror újságírói viszont meglesték az athéni játékok főpróbáját, és megírták a részleteket.
Az olimpiák sporteseményeken kívüli legnagyobb látványossága a megnyító ünnepség, négyévente milliárdok találgatják, milyen módon lobban majd fel a játékok kezdetét jelző láng. A műveletet, csakúgy mint show más elemeit titkolják a szervezők, de egy brit bulvárlap legutóbbi számában kiszivárogtatott néhány részletet az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpia nyitóünnepségéről.

Tenger a stadionban

A Sunday Mirror újságírói állítólag szombaton beleselkedtek az esemény titkos főpróbájára. A lap szerint a központi stadion gyepszőnyegén egy óriási műanyag medencét építettek fel, amely vízzel feltöltve a tengerre emlékeztet. A berendezést egy speciális hidraulikus szerkezettel lehet felemelni.

A jól értesültek szerint a háromórás műsort bevezető visszaszámlálás végén tűz fut végig az aréna 80 méter magas tetőszerkezetén, majd egy üstökös hullik a "tengerbe", amelyen egy gyermeket szállító papírhajó is feltűnik. Az ötkarikás láng a vízfelület közepén lobban majd fel, miközben 400 dobos a szívdobogás ütemét veri.

A szervezők titkolták a programot

Természetesen az athéni olimpia szervezőbizottságából (ATHOC) többen is erősen kifogásolják, hogy nyilvánosságra hozták az ünnepség leglátványosabb elemeit.

"Alig három héttel a megnyitó előtt pletykákkal és exkluzív információkkal kell foglalkoznunk, ami rossz szájízt ad a készülődésnek" - mondta Georgesz Vulgarakisz görög közrendészeti miniszter.

Az ATHOC egyik funkcionáriusa persze további részeket nem akart elárulni, és újságírói kérdésre dühösen csak annyit mondott: "majd meglátják, mi lesz!"