Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Remák átvette a vezetést a Tour de Hongrie-n

2004.07.29. 22:38
A szlovák Podbrezová együttese nyerte a Tour de Hongrie 3. szakaszát, a békéscsabai csapatidőfutamot, így a viadal címvédője, a szlovákiai Remák Zoltán átvette a vezetést az összetettben. A szakaszon az athéni olimpiára készülő ukrán pályaválogatott szerezte meg a második helyet, a harmadik pedig az FTC együttese lett. Csütörtök délután Magyarországra érkezett Jean-Marie Leblanc, a Tour de France igazgatója, aki szombaton és vasárnap megtekinti a magyar körverseny küzdelmeit.
Nagy csatát hozott a békéscsabai csapatidőfutam: amelyben hosszú ideig a világbajnok Poplatajkóval felálló ukrán pályaválogatott vezetett, ám az utolsóként rajtoló szlovák Podbrezovának az időfutam-specialistákat is sikerült felülmúlnia, ez pedig azt jelentette, hogy az összetettben Remák Zoltán átvette a vezetést, az eredményhirdetésnél ő húzhatta fel a legjobbnak járó sárga trikót.

A legjobb magyar továbbra is Lengyel Tamás, a negyedik szakaszon, Karcag és Miskolc között is a P Nívó-Betonexpressz-FTC hegyimenője viseli a bordó mezt.

Csütörtök délután Magyarországra ékezett Jean-Marie Leblanc, a világ legnagyobb kerékpáros versenyéne, a Tour de France igazgatója, aki este a budapesti francia nagykövet és a Francia Intézet igazgtójának vendége volt. A befolyásos sportvezető pénteken magánprogramon vesz részt, majd szombaton és vasárnap megtekinti a körverseny szakaszait is.

Eredmények:
3. szakasz a Békéscsaba Nagydíjért, csapatidőfutam, Békéscsaba-Gyula-Békéscsaba (45.4 km): 1. CK ZP SPORT PODBREZOVA (szlovák) 53:32, 2. Ukrajna 54:08, 3. P-NÍVÓ-BETONEXPRESSZ-FTC 1 (magyar) 54:22
Összetett verseny a DHL Nagydíjért: 1. (sárga trikóban) Remák Zoltán (szlovákiai, Podbrezová), 2. Martin Prazdnovsky (szlovák, Podbrezová), 3. Thuaux (ausztrál, Cyclingnews.com), 4. Lengyel Tamás (P Nívó-Betonexpressz-FTC)
Gyorsasági pontverseny a Toyota Nagydíjért: 1. (piros trikóban) Martin Prazdnovsky (szlovák, Podbrezová)
Hegyi pontverseny a Michelin Nagydíjért: 1. (kék trikóban) Remák Zoltán (szlovákiai, Podbrezová)
A legjobb magyar kerekes (Port.hu Nagydíj): Lengyel Tamás (Nívó-Betonexpressz-FTC)