Remák átvette a vezetést a Tour de Hongrie-n

2004.07.29. 22:38
A szlovák Podbrezová együttese nyerte a Tour de Hongrie 3. szakaszát, a békéscsabai csapatidőfutamot, így a viadal címvédője, a szlovákiai Remák Zoltán átvette a vezetést az összetettben. A szakaszon az athéni olimpiára készülő ukrán pályaválogatott szerezte meg a második helyet, a harmadik pedig az FTC együttese lett. Csütörtök délután Magyarországra érkezett Jean-Marie Leblanc, a Tour de France igazgatója, aki szombaton és vasárnap megtekinti a magyar körverseny küzdelmeit.
Nagy csatát hozott a békéscsabai csapatidőfutam: amelyben hosszú ideig a világbajnok Poplatajkóval felálló ukrán pályaválogatott vezetett, ám az utolsóként rajtoló szlovák Podbrezovának az időfutam-specialistákat is sikerült felülmúlnia, ez pedig azt jelentette, hogy az összetettben Remák Zoltán átvette a vezetést, az eredményhirdetésnél ő húzhatta fel a legjobbnak járó sárga trikót.

A legjobb magyar továbbra is Lengyel Tamás, a negyedik szakaszon, Karcag és Miskolc között is a P Nívó-Betonexpressz-FTC hegyimenője viseli a bordó mezt.

Csütörtök délután Magyarországra ékezett Jean-Marie Leblanc, a világ legnagyobb kerékpáros versenyéne, a Tour de France igazgatója, aki este a budapesti francia nagykövet és a Francia Intézet igazgtójának vendége volt. A befolyásos sportvezető pénteken magánprogramon vesz részt, majd szombaton és vasárnap megtekinti a körverseny szakaszait is.

Eredmények:
3. szakasz a Békéscsaba Nagydíjért, csapatidőfutam, Békéscsaba-Gyula-Békéscsaba (45.4 km): 1. CK ZP SPORT PODBREZOVA (szlovák) 53:32, 2. Ukrajna 54:08, 3. P-NÍVÓ-BETONEXPRESSZ-FTC 1 (magyar) 54:22
Összetett verseny a DHL Nagydíjért: 1. (sárga trikóban) Remák Zoltán (szlovákiai, Podbrezová), 2. Martin Prazdnovsky (szlovák, Podbrezová), 3. Thuaux (ausztrál, Cyclingnews.com), 4. Lengyel Tamás (P Nívó-Betonexpressz-FTC)
Gyorsasági pontverseny a Toyota Nagydíjért: 1. (piros trikóban) Martin Prazdnovsky (szlovák, Podbrezová)
Hegyi pontverseny a Michelin Nagydíjért: 1. (kék trikóban) Remák Zoltán (szlovákiai, Podbrezová)
A legjobb magyar kerekes (Port.hu Nagydíj): Lengyel Tamás (Nívó-Betonexpressz-FTC)