József, Bánk
-7 °C
0 °C

Stadion nélkül maradhat az MTK és Honvéd

2004.08.11. 22:14
Hétfőtől kiszorulhat a stadionjából két nagymúltú budapesti csapat, mert nem sikerült megállapodnia a Sportfólio Kht.-vel létesítménye használatáról.
Augusztus 16-tól a Sportfólio Kht. megszünteti szolgáltatásait a labdarúgó Arany Ászok Liga két résztvevőjével, a Budapest Honvéddal és az MTK Budapesttel szemben - értesült az nb1.hu. Erről az állami társaság - a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériummal történt egyeztetés után - már értesítette is írásban a két klubot. Az intézkedés oka az, hogy az érintetteknek nincs a Sportfólio Kht.-val fennálló szolgáltatói szerződésük.

A Sportfólió első embere nem cáfolt, hogy a két klubnak pályagondjai lehetnek hétfőtől. "Megerősíthetem az információt, az említett klubokkal már január óta folyik a tárgyalás. A cél az, hogy átvállalják az üzemeltetéssel járó anyagi terheket, hiszen a Sportfólio Kht.-nak erre nincs további forrása. Megegyezés azonban eddig nem született" - mondta az MTI érdeklődésére Vass Károly, a Sportfólio Kht. vezérigazgatója, aki hozzátette: "Az egyesületek mindvégig tisztában voltak az augusztus 16-ai határidővel."

Ha nem születik megállapodás, a két klub hétfőtől sem edzéseket, sem versenyeket, sem egyéb rendezvényeket nem tarthat a Bozsik-, illetve a Hidegkuti-stadionban, s a sportolók, tisztségviselők csak külön engedéllyel léphetnek be a létesítményekbe, amelyekben szünetelni fog a víz- és áramszolgáltatás.