Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem jutottak ki az Eb-re a magyar kosarasok

2004.09.25. 21:04
A magyar férfi kosárlabda-válogatott utolsó csoportmérkőzésén hét ponttal kikapott Ukrajnában, így nem jutott ki a jövő évi szerbiai Európa-bajnokságra. Egy esély még van, mert egy hely még kiadó, igaz kilencen pályáznak rá. A nőknek nem sikerült a tisztes búcsú a litvánok ellen.
A magyar férfi kosárlabda-válogatott miután két fölényes hazai győzelem után a múlt szombaton kikapott Belgiumban és a németeket sem tudta legyőzni Budapesten, igen nehéz helyzetbe került.

A második negyedben húztak el az ukránok

Utolsó Eb-selejtezőjén nyernie kellett Ukrajnában, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak, annál is inkább, mert az ukránok kijutottak a két évvel ezelőtti kontinensbajnokságra, a magyarok azonban nem.

Czigler kosarával kezdődött a mérkőzés, de gyorsan megérkezett a hazaiak válasza. A mieink ezek után összeszedetten játszottak, és elhúztak 12-6-ra két remek triplával, Simon és Fodor szerezte.

Az ukrán időkérés azonban megállította a magyar lendületet, és hét pontot kaptunk zsinórban. A negyed végére elillant az ukránok idegessége, és hárompontos előnyre tettek szert.(19-16)

A hajrára zárkózott fel a csapat

A második tíz percben érkezett el a magyar válogatott a holtpontra, pontatlanok voltak a dobások, a védekezés kétségbeejtővé vált - rengeteg támadó lepattanót szereztek az ukránok -, sorozatos labdaeladások tarkították a támadójátékot, és hirtelen tizenhat pont lett a két gárda között a különbség. A félidőre Németh révén ez szűkült valamelyest.(44-31)

A harmadik negyedben közelebb zárkózott a magyar csapat, noha a bírók ekkor is inkább a riválist segítették, de istenigazából a negyedikben kapta el a játék fonalát, akkor két pontra csökkent a hátrány.(61-63)

Németh dobása lejött, és végleg elment a meccs

Az egyenlítésre viszont nem sikerülhetett, mert ismét buta hibákat követettel a társulat, mi több ismét tíz pont lett a különbség. A hajrában Czigler kosaraival ismét sikerült a felzárkózás, 73-70 lett oda. Az utolsó percben Németh dobása azonban lejött a gyűrűről, míg a másik oldalon a büntetők bementek, így odalett a győzelem.

A szerbiai Eb-re való kijutás azonban még nem reménytelen, mert egy hely még kiadó. Erre azonban kilenc együttes pályázik, és borzasztó nehéz lesz kivívni a továbbjutást.

Jegyzőkönyv:
Ukrajna-Magyarország 77-70 (19-16, 25-15, 16-22, 17-17)
Juzsnij
Magyar pontszerzők: Németh 16, Czigler 16, Simon 11, Kálmán, Sitku 8-8, Fodor, Kámán 5-5, Góbi 1

Utolsó csoportmérkőzésén két ponttal kikapott a magyar női kosárlabda-válogatott Litvániától, így egy győzelemmel és öt vereséggel zárta az Európa-bajnoki középdöntőt. A csoport első, vagy második, azaz továbbjutó helyére már a találkozó előtt is esélytelen magyar csapat végig remekül küzdött, és a lefújásig nyílttá tudta tenni a mérkőzést.

Rátgéber László sérülésektől tizedelt együttese az utolsó pilanatokban veszítette el a Kaposváron mérkőzést.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Litvánia 78-80 (22-23, 18-13, 23-30, 15-14)
Kaposvár
legjobb dobók: Iványi 17/9, Károlyi 16/6, Kajdacsi 10, Vajda 9/3, Csákány 9/9,