Kómában a kétszeres olimpiai bajnok

2004.09.29. 14:43
A kétszeres olimpiai bajnok holland gyorskorcsolyázó, Jochem Uytdehaage súlyos autóbalesetet szenvedett Hilversum közelében. Kiszállt az autójából, ám azóta mesterséges kómában tartják.
Súlyos autóbalesete után mesterséges kómában tartják Jochem Uytdehaage-t, a hollandok kétszeres olimpiai bajnok gyorskorcsolyázóját.

Először 13 percen belül tízezren

Jochem Uytdehaage
A Salt Lake Cityben ötezer és tízezer méteren egyaránt világcsúccsal aranyérmes, összetettben világbajnok klasszis Hilversum közelében az autópályán elvesztette uralmát kocsija felett, amely többször átpördülve egy hangszigetelő falnak vágódott, majd kigyulladt.

2002-ben Uytdehaage nyerte a hollandok első aranyát, már az első nap megszerezte. Emellett ő volt az első olyan gyorskorcsolyázó, aki a tízezer métert tizenhárom perc alatt teljesítette. A két aranyon kívül begyűjtött még egy ezüstöt is az amerikai városban.

A 28 éves klasszis ki tudott szállni autójából

A roncsból még önerejéből kikászálódó Uytdehaage-t súlyos égési sérülésekkel és zúzódásokkal szállították kórházba, állapotáról egyelőre nem tudni részleteket.

A jelenleg 28 éves Uytdehaage-t 2002-ben hazájában a legjobb sportolónak választották, és klasszisára jellemző, hogy a rá következő évben is képes volt - a férfi olimpiai bajnokok közül egyedüliként - megnyerni a világbajnokságot kedvenc távján, az ötezer méteren.