Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bemutatták a 2006-os torinói téli olimpia kabalafiguráit

2004.09.29. 14:48
Az olaszok már most szeretik a minden bizonnyal sokak számára furcsa női hógolyót és a férfi jégkockát, amelyek a másfél év múlva esedékes torinói téli játékok arcai lesznek.
Torinóban bemutatták a másfél év múlva sorra kerülő téli olimpiai játékok kabalafiguráit. A nemzetközi pályázatra kétszáz alkotás érkezett, melyek közül a portugál Pedro Albuquerque két figurája lett a befutó. A Neve névre hallgató piros ruhás női testű hógolyó és a Gliz névre hallgató kékruhás férfi jégkocka minden bizonnyal az eddigi olimpiák történetének legfurcsább kabalái.

Az olaszok mindenesetre már most kedvelik őket, hiszen a bemutatón úgy értékelték, a két figura jól jelképezi az olasz szellemet, mely a részvétel, a tisztelet, a barátság és a becsület.

A Gazzetta Dello Sport szerint a kabalák személyisége jól mutatja az ötszáz nap múlva, 2006. február 10-én kezdődő és 26-ig tartó torinói olimpia különleges hangulatát, hiszen egyszerre látszik rajtuk a szenvedély, a lelkesedés, a kultúra, a jó ízlés, a környezet fontossága és a sport.

Az olasz nagyváros 1999-ben, Szöulban nyerte el a rendezés jogát. Torinó a finn fővárost, Helsinkit, az osztrák Klagenfurtot, a szlovákiai Poprádot, a svájci Siont és a lengyel Zakopanét előzte meg. Olaszországban másodszor rendeznek téli játékokat; 1936-ban Cortina d'Ampezzóban rendezték a harmadik jeges olimpiát.