Mandula Petra a Törzsasztalban

2004.11.04. 17:50
A legjobban jegyzett magyar teniszező, Mandula Petra túlesett egy szakításon, de kéthónapos önkéntes száműzetése után is megőrizte a helyét az első százban. Kérdezze Ön is pénteken fél tizenkettőtől az egyik legcsinosabb magyar élsportolót!
Mandula Petra 2004. május 17-én érte el eddigi legjobb világranglistás helyezését, amikor a 30. pozíciót foglalta el. Miután a francia nyílt nemzetközi bajnokságon - életében először kiemeltként - nem tudta megvédeni egy évvel korábban szerzett ranglistás pontjait, visszaesett, arra azonban talán még ő sem gondolt, hogy júniustól nem nyer egyetlen mérkőzést sem.

A 26 éves Mandula a jelenlegi szezon végén a 81., két hónapos kihagyása után hétfőn kezdi el az edzéseket, egyben a felkészülést a következő szezonra. Mint az Indexnek elmondta, nagy szüksége volt a pihenésre, hogy rendezze gondolatait, mert nagyon kimerült, hiszen tizenkét éve profi versenyző. Már alig várja ugyanakkor, hogy ismét a teniszpályán lehessen.

"Újra élvezni akarom a teniszt, mivel már kifelé megyek a sportágból. A ranglista persze fontos, bár engem különösebben sohasem tört össze, ha egy kicsit visszacsúsztam rajta" - hangsúlyozta. A célja persze, hogy felfelé íveljen a pályája. Eddig 947 ezer dollárt, vagyis több mint kétszázmillió forintot keresett a tenisszel, a volt világelső Capriatit idén győzte le, a Roland Garros bajnokát, az orosz Miskinát pedig tavaly.

Petra pár hete szakított barátjával, és nem titkolta, magánéletbeli problémái is sem tettek jót játékának. "Néha nem voltam beszámítható az edzéseken" - árulta el. Most viszont gyökeresen megváltozott, és jövőre újabb sikerekre vágyik.