A Valencia és a Bayern is segíti a szökőár áldozatait

2005.01.04. 15:17
Eddig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és több neves terniszező adományozott a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa károsultjainak. Most csatlakozott hozzájuk a spanyol Valencia és a német Bayern München labdarúgó-csapata is. A spanyolok egy jótákonysági találkozó bevételével, a bajorok pedig 300 ezer euróval, egy iskola és egy árvaház felépítésével segítenének.
Az FC Valencia labdarúgócsapata egy jótékonysági meccs bevételével szeretné segíteni a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa károsultjait. Juan Bautista Soler klubelnök már felvette a kapcsolatot a szövetséggel, hogy megfelelő időpontot találjanak a találkozóra, amelyen a bajnok együttes a ligaválogatottal mérkőzne a Mestalla-stadionban.

A Bayern München labdarúgócsapata ugyanakkor 300 ezer euróval (72 millió forint) támogatja a katasztrófa károsultjait. "Az összegen felül építtetünk egy iskolát vagy árvaházat is Srí Lankán, melynek költségeit mi álljuk 10-15 éven át" - egészítette ki a nagyvonalú felajánlást Uli Hoeness klubmenedzser.

Hasan Salihamidzic, a bajorok bosnyák középpályása személyesen is szenvedő alanya volt a pusztító szökőárnak, mivel családjával éppen a természeti csapás idején nyaralt a Maldív-szigeteken. A válogatott futballista egy vízparti bungalóban tartózkodott, amikor a szumátrai földrengést követő vízözön gyakorlatilag elmosta átmeneti lakóhelyét. Salihamidzic családjával együtt szerencsésen átvészelte a drámai helyzetet.

Az összesen tizenkét indiai-óceáni országot érintő december 26-ai földrengés, illetve szökőár mostanáig több mint 140 ezer ember halálát okozta, egyre valószínűbb azonban, hogy az áldozatok száma jóval meghaladja majd a 150 ezret.