A versenypályán halt meg anya és fia

2005.04.04. 14:37
Az egyik legjobb amerikai dragster (gyorsulási)-versenyzőnő, Shelley Howard és fia is életét vesztette szombat este a tulsai viadalon: az anya autója futam közben frontálisan ütközött a kísérőkocsival, melyben a fia ült.
Az egyik legjobb amerikai gyorsulási (dragster) autóversenyzőnő és fia is életét vesztette a hétvégi a tulsai viadalon.

A levegőben fordult meg a versenykocsi

A nyolc különféle kategóriában bajnok, ötvenkilenc éves Michelle Shelly Howard járműve közel óránkénti négyszázkilométeres sebességnél a levegőbe emelkedett, majd visszazuhant a pályára, és összeütközött a kísérő kocsival, amelyben harminchat éves fia, Brian ült.

"Nem sokkal azután, hogy elrajtolt, Shelly Howard elvesztette uralmát az autója fölött, amely a levegőben fordult egyet, majd visszaesett az aszfaltra. Ott viszont menetiránnyal szemben haladt tovább és frontálisan ütközött a kísérőkocsival" - nyilatkozta a canada.com internetes oldalnak Tim Bracken tulsai rendőrőrmester.

Négyszázzal karamboloztak

Az ütközés következtében Shelly és Brian Howard is kirepültek a kocsijukból és a helyszínen meghaltak. A gépek darabokra törtek, de rajtuk kívül más, egyetlen néző sem sérült meg.

Hihetetlen balszerencse

A Dragster-szériában nem ritka, hogy egy autó elemelkedik a pályáról, de a szaltó után általában a menetirány szerint érkezik vissza az aszfaltra. Ezúttal viszont fordítva történt, ez okozta a tragédiát.

Shelly Howard 1978-ban, harminckét évesen kezdte az autóversenyzést, és a Divízió 4-es dragster kategória háromszoros bajnoka volt, legutóbbi trófeáját tavaly nyerte.