Kezét törte, de harmadik a magyar pilóta

2005.05.18. 15:48
Megszerezte első dobogós helyezését a holland Forma Ford-bajnokság egyetlen magyar indulója, Vajta Balázs: harmadik lett a zandvoorti futamon, ám az utolsó manőverénél kicsúszott, és eltört a csuklója.
#alt# Megszerezte első dobogós helyezését a holland Forma Ford-bajnokság magyar indulója, Vajta Balázs. Az évek óta külföldön élő versenyző a sorozat zandvoorti, hétfői futamán lett harmadik kategóriájában, a FF First Division-ben.

Ellenfele miatt csúszott ki

Az első, szombati futamra másodikként kvalifikálta magát, majd egy kicsúszás és több előzés után negyedik lett. Két nappal később ebből a pozícióból indulhatott, és egy helyet javítva dobogósnak jött föl.

A siker ellenére szerencsétlenül végződött a nagydíj Vajtának, ugyanis az utolsó körben egy ellenfele nagy sebességnél kilökte a pályáról, és amikor a gumifalnak ütközött, eltört az egyik csuklója. Ez az eredményt nem befolyásolta, mert a futamot egy másik baleset miatt pillanatokkal korábban már leállították.

Örül, de két hónapig nem vezethet

#alt#
Vajta Balázs (középen) a csapattársaival
"Nagy csatát vívtunk, harcban voltam a második helyért. A belső íven próbáltam előzni, de az ellenfelem nem vett észre. Kirepültem a pályáról, és eltört a kezem. Az eredménynek viszont nagyon örülök" - nyilatkozta az Indexnek Vajta.

Karját másnap begipszelték, és előreláthatólag két hónapig nem vezethet. A bajnokságbeli szereplését viszont ez várhatóan nem befolyásolja, a következő verseny ugyanis csak július közepén lesz.

A 23 éves pilóta a bajnokságban a negyedik helyen áll.