Bárdosi a szumó-Eb-n készül a birkózó-vb-re

2005.05.27. 00:37
Az olimpiai bajnok birkózó Majoros csak segédkezik a ketrecharcosoknál, Bárdosi Sándor azonban mérkőzik is a szumó-Európa-bajnokságon. A sydneyi játékokon ezüstérmet nyert birkózó szerint a szabályok szinte egyformák, és jó szereplés esetén még pénzt is kereshet vele.
Úgy tűnik, a birkózók között nem meglepő, hogy másik sportágba is belekóstolnak. Az athéni olimpián olimpiai bajnoki címet szerző birkózó, Majoros István a hétvégén gyerekkori barátja mellett fog segédkezni a ketrecharcosok szombat esti Körcsarnokbeli gáláján. A négy évvel korábbi olimpián az aranyról éppen lemaradó Bárdosi Sándor pedig rajthoz is áll június 10. és 12. között Visegrádon, a szumó Európa-bajnokságon.

Ezt Kollárik Mihály, a Magyar Szumó Szövetség elnöke jelentette be, aki hozzátette, Bárdosi indulását támogatja a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, dr. Hegedűs Csaba, illetve klubja, a Váci Forma SE birkózó-szakosztálya is. Bárdosi az Eb-n a 85 kg-osok versenyében áll rajthoz.

Rosszabb birkózó biztosan nem lesz

A szeptemberi budapesti birkózó-világbajnokságra éppen Bükkfürdőn készülő Bárdosi a Nemzeti Sportszövetség Kommunikációs Irodájának elmondta, hogy a birkózás jelenlegi szabályai - például nincs földharc, kitolásért pont jár - kísértetiesen hasonlítanak a szumóéira, emiatt nem készül speciálisan a júniusi Eb-re.

"Tetszik nekem a szumó, jól kiegészíti az én sportágamat. Rosszabb birkózó biztos, hogy nem leszek attól, ha elindulok a hazai rendezésű EB-n. Szeretnék egy kis pénzt is keresni, igaz ehhez dobogón kellene végeznem" - nyilatkozta Bárdosi.