Hibátlanul zárta a Világligát a pólóválogatott

2005.06.26. 17:15
Az olimpiai és világbajnoki címvédő magyar vízilabda-válogatott hatodik Világliga-mérkőzését is megnyerte. Kemény Dénes csapata 10-8 arányban múlta felül a Hajós Alfréd uszodában az oroszokat. A kapitány szerdára ígérte, hogy kijelöli tizenhárom fős, a világbajnokságra utazó csapatát.
Három szempontból is igen fontos volt, hogy a magyar vízilabda-válogatott megnyerje az oroszok elleni Világliga-mérkőzését, hiszen akkor elsőként jut a New York-i középdöntőbe, és így elkerüli a szerbeket, no meg a szövetség vezetői az amerikai metropoliszba vásároltak repülőjegyeket a csapat tagjainak. (A másik középdöntő meccseit Torontóban bonyolítják le.) Emellett a margitszigeti közönségnek mindenképpen győzelemmel igyekeztek kedveskedni.

Az oroszok ellen Molnár volt a vezéregyéniség

A társulat dolgát nehezítette, hogy a bemelegítésnél könyöksérülést szenvedett a csapatkapitány, Kásás Tamás, és alighanem ennek is része volt abban, hogy az oroszok 2-0-s előnyre tettek szert. Az egyenlítés azonban nem maradt el, a félidőben 4-4 volt az állás, Molnár Tamás két góljával sorsdöntő érdemeket vállalt a csapat felzárkózásában.

A harmadik negyedben is a center volt elsőként eredményes, de Zakirov még egyenlített, innen viszont már nem ismert kegyelmet a magyar alakulat, egyre inkább uralta a játékot - Szívós, Steinmetz, Kiss Gergő és Csaba is szép gólt lőtt -, a védekezésben is elsőrangút nyújtott, a kapus Szécsi bravúrokat mutatott be.

Hat meccs - hat győzelem

Az oroszok ezúttal sokkal koncentráltabban játszottak, mint a keddi Unicum Kupa-meccsen - azt a tornát is a magyarok nyerték -, amelyiken úgy szenvedtek 9-3-as vereséget, hogy az első három negyedben még gólt sem sikerült szerezniük.

Magyarország így hat győzelemmel fejezte be a Világliga csoportküzdelmeit, és már több mint egy éve veretlen. A mieink a múlt héten Spanyolországban arattak három győzelmet, míg e hét pénteken az ausztrálokat 13-6-ra, szombaton pedig a görögöket 12-11-re verték.

Kemény szerdán jelöli ki végleges vb-keretét

A középdöntőben a rendező Egyesült Államok mellett az oroszokkal ismét összecsap a magyar válogatott, a másik két rivális a másik hatos csoportból érkezik, vélhetően az olaszok és a németek lesznek azok.

Kemény Dénes kapitány szerdára ígérte a világbajnokságra utazó tizenhárom fős csapata kijelölését.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Oroszország 10-8 (1-2, 3-2, 4-3, 2-1)
magyar góldobók: Molnár 4, Kiss G. 2, Varga, Kiss Cs., Szívós, Steinmetz Á. 1-1

A Világliga A csoportjának végeredménye:
1. Magyarország 18 pont
2. Spanyolország 14
3. Oroszország 14
4. Görögország 13
5. Ausztrália 10
6. Kína 8
7. Kanada 6
A Világligában egy győzelem három pontot ér