Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagy verés a szerbektől a póló Világliga-döntőben

2005.08.14. 23:16
Tíz góllal kikapott Szerbia-Montenegró együttesétől a vasárnap esti belgrádi nagydöntőben, ezzel a második helyen végzett a férfi vízilabda Világligában a magyar válogatott.
A világbajnoksághoz képest több helyen is átalakított férfi vízilabda-vlogatott nagy versét kapott a házigazda, vb-aranyérmes Szerbia-Montenegrótól a Világliga belgrádi döntőjében.

Az első negyedben még tartotta magát a magyar gárda, Biros Péter két emberelőnyös helyzetet is gólra váltott, a második nyolc percben azonban nagyot fordult a mérkőzés: a Gergely Istvánt a kapusposzton váltó Jászberényi Gábor ugyanis szinte semmit nem tudott hárítani.

Különösen a Világliga-gólkirály, ezúttal hét találatig jutó Sapic volt elemében, akinek jószerével minden megoldása gólt ért. A harmadik negyedre Kemény Dénes szövetségi kapitány visszahozta Gergelyt, de ez már alapvetően nem segített, súlyos vereség lett a vége.

Jegyzőkönyv
Szerbia-Montenegró - Magyarország 16-6 (4-2, 6-0, 3-2, 3-2)
A magyar góldobók: Biros, Kiss Cs. 2-2, Madaras, Szívós 1-1
A 3. helyért: Németország-Horvátország 10-8
Az 5. helyért: Görögország-Oroszország 14-9