Gál harmadik, Berki negyedik lett a torna vb-n

2005.11.26. 06:24
Két magyar tornász volt érdekelt a melbourne-i torna-világbajnokság férfi szerenkénti döntőjében. Közülük Gál Róbert lehet elégedettebb, hiszen remek gyakorlatának köszönhetően a harmadik helyen végzett talajon. A lólengésben Európa-bajnok Berki Krisztián is érmes reményekkel érkezett Ausztráliába, végül egy kisebb rontás miatt lemaradt a dobogóról.
Gál Róbert a harmadik helyen végzett talajon, a melbourne-i torna-világbajnokságon. A számot a brazil Diego Hypolito nyerte a kanadai Brandon O'Neill előtt.

Gál először vb-dobogón

A magyar tornász ezt megelőzően több világversenyen is finalista volt, azonban vb-n most először állhatott dobogóra. A júniusi debreceni Eb-n, ezen a szeren ugyancsak bronzérmet szerzett.

A vb másik magyar döntőse, az Európa-bajnok Berki Krisztián a negyedik helyen végzett a lólengés fináléjában. A számot a kínai Csin Hsziao (Qin Xiao) nyerte a román Ioan Suciu és a japán Kasima Takehiro előtt.

Csin ezúttal legyőzhetetlen volt

A döntőben az ollóknál kicsit hibázó magyar tornász a keddi selejtezőt is a negyedik helyen zárta, ám akkor 9,700-at, most pedig 9,650-et kapott gyakorlatára. A kvalifikációs előadásával ezúttal ezüstérmet szerzett volna.

Berki november 6-án, a szombathelyi országos bajnokságon 9,775-öt ért el, de ez is kevés lett volna a döntőben szenzációs, 9,850-es gyakorlattal előrukkoló Csin ellen.

Eredmények:
férfiak, lólengés, világbajnok:
Csin Hsziao (Kína) 9,850 pont 2. Ioan Suciu (Románia) 9,700 3. Kasima Takehiro (Japán) 9,687 4. BERKI KRISZTIÁN (MAGYARORSZÁG) 9,650

férfiak, talaj, világbajnok:
Diego Hypolito (Brazília) 9,675 pont 2. Brandon O'Neill (Kanada) 9,625 3. GÁL RÓBERT (MAGYARORSZÁG) és Liang Fu-liang (Liang Fuliang, Kína) 9,587-9,587