Halálos baleset a katalán ralin

2006.03.24. 16:44
A rali-világbajnokság negyedik futamán, a katalán versenyen harminchét évesen életét veszítette a német Jörg Bastuck, aki épp kereket cserélt, amikor Barry Clark kisodródott, és elgázolta. A navigátor belehalt sérüléseibe.
Életét vesztette egy német navigátor a katalán ralin, miután a pénteki első versenynap második szakaszán elütötte őt Fordjával a brit Barry Clark.

A jelentések szerint Jörg Bastuck, aki a szintén német Aaron Burkart (Citroen) társa éppen kereket cserélt az útról lecsúszott autójukon, amikor Clark - hozzájuk hasonlóan - kisodródott Ford Fiestájával, és nekiment.

Nem tartozott az élmezőnyhöz

A szervezők első hivatalos közleményében még csak az állt, hogy "a fél egykor elütött Jörg Bastuckot súlyos állapotban mentőhelikopterrel kórházba szállították", nem sokkal később azonban már arról adott jelentést a Reuters, hogy a navigátor belehalt sérüléseibe.

Bastuck pályafutását sofőrként kezdte, 1988-ban mutatkozott be a raliversenyeken, 2002-től három éven át harcolt ki helyet magának a legjobbak között, a legjobb helyezése a 37. volt, vagyis nem számított az élmezőnyhöz. Harminchét évesen szerepelt élete utolsó futamán. Korábban Florian Auer és Lars Miszliwietz versenyzését segítette.

Grönholm vezet Loeb előtt

Arról egyelőre még nincs hír, hogy a versenyt felfüggesztik-e. Az első néhány szakasz után egyébként a finn Marcus Grönholm vezetett, mögötte összetettben a címvédő Sebastian Loeb állt, hátránya három másodperc nyolc tized volt.