Verekedés a Vasas-Eger vízilabda-elődöntőn

2006.04.22. 23:11
A TEVA-VasasPlaket 14-10-re nyert a vendég Brendon-Fenstherm-ZF-Eger ellen a férfi vízilabda ob I elődöntőjében. A meccs botránnyal végződött: az Eger trénere megütötte a Vasas vízilabda szakosztályának vezetőjét, mert az "orális kielégítésére" bíztatta őt.
A TEVA-VasasPlaket 14-10-re nyert a vendég Brendon-Fenstherm-ZF-Eger ellen a férfi vízilabda ob I elődöntőjében. Az egyik fél nyolc megszerzett pontjáig tartó párharcban 6-4-re vezet a Vasas, de a találkozó botránnyal és verekedéssel ért véget.

Az utolsó negyedig minden rendben ment

Az utolsó negyedig rendben zajlott a meccs, de akkor a vasasos Steinmetz Ádámot háromszor fejbeverték, először a szeme sérült meg egy szerelési kísérlet után, majd az orra kezdett vérezni.

A medence partján erre összeugrott a két edző, az egri Gerendás György és a Vasast irányító Földi László. Szidták egymást, míg a Vasas vezetői - Gerendás állítása szerint - őt alázták a kispad mögül.

"Idegbeteg állat"

Gerendás erre a bíróknál reklamált, hogy küldjék el őket onnét, majd a lefújás után a zsűriasztal előtt megütötte a Vasas szakosztály vezetőjét, Méhes Jenőt: vérző orral hagyta el a medence környékét.

A Magyar Televíziónak adott interjújában a tréner elismerte, "elborult", bántalmazta ellenfelét, de ezt azzal magyarázta, hogy az illető "idegbeteg állatnak" nevezte őt, továbbá "orális kielégítésére" szólította föl. Kiemelte még, hogy a Vasastól végig "provokálták és anyázták".

Folytatás két helyszínen

A sztori a vízilabda szövetség fegyelmi bizottságánál folytatódik, a Vasas-Eger párharc következő meccse szerdán, 19 órakor lesz Egerben.