Czink Melinda továbbjutott Wimbledonban

2006.06.28. 17:28
A jelenleg legjobban jegyzett magyar teniszező, Czink Melinda két szettben, 6:3, 6:1 arányban felülmúlta spanyol ellenfelét az angol nyílt teniszbajnokságon. A balkezes Czink pályafutása első meccsét nyerte meg Wimbledonban, tavaly és tavaly előtt is az első fordulóban búcsúzott.

A világranglista hetvenhetedik helyén álló Czink Melinda a francia után az angol nyílt teniszbajnokságon is kedvező sorolást kapott, és ezúttal is élt a lehetőséggel.

A második szettben hengerelt Czink

A spanyol Laura Pous-Tio ugyanis a kilencvenharmadik a rangsorban, és neki sem a fű a kedvenc borítása, sokkal inkább a salak.

Czink jól kezdett, hamar elvette ellenfele adogatását, és ezt az előnyt meg is őrizte, így az első szettet 6:3-ra megnyerte. A másodikban azonnal értékesítette fogadóesélyét, és mivel a saját szervagémjét is hozta, akkor is 2-0-s előnybe került.

Még egy győzelem kell a Sarapova elleni meccsig

Ennyivel azonban nem elégedett meg, gyorsan befejezte a mérkőzést a sok hibával játszó, és gyengén adogató spanyol riválisa ellen.

A balkezes versenyző első mérkőzését nyerte Wimbledonban, eddig minkét részvétele az első körben véget ért. A huszonnégy éves magyar játékos a következő fordulóban az amerikai Amy Frazierrel játszik, aki a harminckettedik helyen kiemelt olasz Santangelót búcsúztatta három játszmában.

Amennyiben Czink a nyolcvanadik helyen álló Fraziert is képes lenne legyőzni, akkor az orosz Marija Sarapovával mérhetné össze erejét.