Jenő
-2 °C
6 °C

Quickstepes versenyző nyerte a pénteki szakaszt

2006.07.21. 19:21
A versenyt korábban feladó Tom Boonen felvezetőembere, Matteo Tosatto ért legelőször célba. Az összetett eredmény nem változott, mindenki a szombati időfutamra készül.
18. szakasz, július 21. péntek: Morzine - Mâcon, 197 km

Miután a Quickstep versenyzői közül korábban Tom Boonen és Jose Rujano is feladta a versenyt, Boonen felvezetőembere, Matteo Tosatto pénteken megmentette a csapat becsületét Maconben. Tosatto egészen a szakasz elején szökött meg tizennégy másik emberrel, köztük Cristian Morenivel (Cofidis) és Ronny Scholzcal (Gerolsteiner), akik másodikként és harmadikként értek célba végül.

A peloton nem törődött az üldözésükkel, inkább úgy döntött, laza napot tart a szombati, mindent eldöntő 57 kilométeres egyéni időfutam előtt, így 8 perccel a szökevények után értek be. Összetettben nem változott a helyzet: továbbra is Oscar Pereiro (Caisse d'Epargne) vezet, mögötte 12 másodperccel áll Carlos Sastre (CSC), a phonakos Floyd Landis pedig csütörtöki bámulatos dühből-hajrájával 30 másodpercre faragta le lemaradását.

McEwené lehet a zöld trikó

Az ötödik és kilencedik szakasz győztese, a rabobankos Oscar Freire már nem indult a pénteki szakaszon: csütörtökön ő ért be utoljára, és valószínűleg az sem motiválta a verseny folytatásában, hogy vasárnap megszületett első gyermeke, Marco. Miután a pontversenyben második helyen álló Freire feladta, Robbie McEwen (Davitamon-Lotto) gyakorlatilag megnyerte a zöld trikót, mivel nyolcvan ponttal vezet Erik Zabel (Milram) előtt, és már csak három szakasz van hátra.

Ullrichot kirúgták

A Spanyolországban korábban kirobbant doppingbotrány legújabb fejleményeként a T-Mobile csapat pénteken nyílvánosságra hozta, hogy július 20-i hatállyal felbontották az egykori Tour-győztes, az idei versenyről hazazavart Jan Ullrich és társa, Oscar Sevilla szerződését, mert nem tisztázták magukat megnyugatóan a csapat által megadott időpontig. Ullrich saját oldalán azt írja, hogy számára elfogadhatatlan a döntés, és hozzáteszi: "szégyellhetnék magukat. Annyi év közös munkával a hátunk mögött, azok után amit a csapatért tettem, úgy bánnak velem, mintha egy faxszám lennék."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?