Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarország 2006-ban úszó Eb-t rendezne

2006.07.27. 16:32
A Magyar Úszó Szövetség szombaton Berlinben hivatalosan is bejelentette, hogy Magyarország 2006-ban Európa-bajnokságot rendezne, s otthont adna a 2005-ös ifjúsági Eb-nek is.
A Magyar Úszó Szövetség hivatalosan is bejelentette, megrendezné a négy év múlva sorra kerülő kontinensviadalt, egy évvel korábban pedig az ifi Eb-t. Korábban arról volt szó, hogy Budapest 2004-ben lenne az ifjúsági Eb házigazdája. A 2006-os kontinensbajnokság helyszínét decemberben jelölik ki. A rendezésért folyó versenyben a legnagyobb vetélytárs Hollandia. Az eset érdekessége, hogy Magyarország volt a kitalálója az úszó Európa-bajnokságnak, és ennek éppen 2006-ban lenne 80 éve.

- Az volt az érzésünk, hogy nagyobb az esélyünk 2006-ra, ha 2005-re vállaljuk az ifjúsági Eb-t - közölte Jánosi György sportminiszter újságírókkal beszélgetve.

Új uszoda épülne Budapesten

A kontinensviadalra új fedett uszoda épülne Budapesten, a létesítmény a jelenlegi számítások szerint 5-6 milliárd forintba kerülne. A 2005-ös ifjúsági versenynek még a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda adna otthont.

A sportminiszter hangsúlyozta, hogy berlini tárgyalásaira kormánygaranciák, többek között az új uszoda felépítésére vonatkozó kezességvállalás birtokában, kész anyaggal érkezett, amelyet átadott a LEN vezetőinek. Arra a felvetésre, mi lesz, ha Budapest mégsem kapja meg a 2006-os verseny rendezési jogát, Jánosi György úgy válaszolt, hogy az országban amúgy is kevés az uszoda, fejleszteni mindenképpen kell.

Három érv mellettünk

A sportminiszter szerint három érv mindenképpen a 2006-os Eb magyarországi megrendezése mellett szól: 1. Magyarország és a nemzetközi úszósport gazdagodna egy világszínvonalú uszodával, 2. az Eb a várhatóan 2004-ben bekövetkező magyar EU-csatlakozás utáni időszak egyik első kiemelkedő eseménye lenne, 3. idén 75 éves a LEN, s a jubileumi évben méltó döntés lenne, ha Magyarország, az első Eb házigazdája kapná meg a négy év múlva sorra kerülő kontinensviadal rendezésének jogát.

A miniszter - aki Gyárfás Tamásnak, a magyar szövetség elnökének, illetve a nagy tapasztalattal és ismeretséggel rendelkező Salamon Ferencnek, a LEN vízilabda-bizottsági tagjának a társaságában tárgyalt a sportág európai vezérkarával - berlini látogatását arra is felhasználta, hogy erősödjenek a kapcsolatok a német partnerminisztériummal.