Inkább kapták, mint adták a pofonokat a magyarok

2006.10.15. 15:14
Egyedül a Pro Recco győzött a magyarokat foglalkoztató csapatok közül az olasz vízilabda-bajnokság hétvégi fordulójában. A többiek - négy meccsen - összesen 50 gólt kaptak. Kásás szerint elfáradtak az átlagosnál melegebb vízben, ő is, és Madaras Norbert is két gólig jutott.

Rangadóval folytatódott az olasz vízilabda-bajnokság. A Cremona-Pro Recco találkozón az új szezonban első alkalommal kerültek egymással szembe magyarok, és bár Varga I. Zsolték kemény ellenállást tanúsítottak, a Pro Reccónak Kásás és Madaras vezérletével azért sikerült megszereznie a papírforma győzelmet.

Madaras: Jobbak vagyunk, mint tavaly

A hazaiak egy alkalommal (2:1-re ) vezettek, ekkor azonban Madaras két góllal fordított, és ettől kezdve nem engedte ki a kezéből a győzelmet a Recco, még az is belefért, hogy Madaras egy ötméterest a felső kapufa élére lőjön. Kásás ugyancsak kétszer volt eredményes.

Madaras Norbert így értékelt: "Nehéz volt. Nagyon jól tartották magukat a hazaiak, nem adták könnyen, szerintem jobbak, mint tavaly. Azt hiszem, itt Cremonában sokan meg fognak még izzadni. Mi még mindig nem álltunk össze teljesen, mint csapat, de azért alakul, ilyen meccsek kellenének, jó sok."

Kásás: Elfáradtunk

Kásás Tamás a győzelem fontosságát emelte ki. "Nagyon komoly, kemény meccs volt, ez egy masszív, jó kis csapat rutinos játékosokkal, nagyon jó kapussal, Ferrarival, aki tavaly a Savonában védett. Nekünk a győzelem volt a fontos, még azért elég sokat edzünk, tornatermezünk, a lényeg az volt, hogy elhozzuk a három pontot. Ez megvan, de nagyon el is fáradtunk, amit részben az okozott, hogy iszonyatosan meleg volt a víz."

A többi "magyar" csapat bajnokesélyes ellenfelekkel játszott, így nem meglepő, hogy mindegyikük vesztesen hagyta el a medencét.

Kiváló formában a Brescia

A három honfitársunkkal felálló Camoglinak esélye sem volt Albisola-ban, a Savona ellen. A 15:5 méretes zakó, még akkor is túl nagynak tűnik, ha tudjuk, hogy a magyarokon kívül nincs igazán érett, tapasztalt játékos a Camogliban. Binder egyébként három gólt szerzett, az első fordulóban hatgólos Weszelovszky ezúttal nem volt eredményes.

Katonás Gergő csapata, a Salerno is nagy pofonba szaladt bele (17:5), igaz, a bajnokesélyes Brescia otthonában. Félidőben 8:0 állt az eredményjelző táblán és a játék képe ezután sem sokat változott, noha a Brescia már láthatóan tartalékolta az erejét. Katonás egy gólt lőtt.

Magabiztos Nápoly

A Chiavari (Varga Tamás és Regős Áron csapata) szoros negyedeket játszott hazai pályán a Posillipóval, de összességében simán kikapott (7:11). A magyarok közül ezúttal Regős Áron volt eredményesebb, kétszer talált a hálóba, Varga "Csuvi" egy gólt szerzett. Jól mutatja az erőviszonyokat, hogy a hazaiak 12 emberelőnyből mindössze hármat tudtak kihasználni, míg a Nápoly hat lehetőségéből négyet értékesített.

Eredmények:
A csoport:
Cremona-Pro Recco 5:7 (2:2, 0:3, 2:0, 1:2) (Kásás, Madaras 2-2, illetve Varga I. Zsolt)
Brescia-Salerno 17:5 (5:0, 3:0, 5:2, 4:3) (Katonás 1)
Civitavecchia-Bogliasco 7:7 (2:0, 2:2, 1:3, 2:2)
Plebiscito-Nervi 9:9 (1:2, 3:3, 4:1, 1:3)

B csoport:
Cosenza-Florentia 9:12 (0:2, 2:2, 4:4, 3:4)
Savona-Camogli 15:5 (5:1, 4:2, 2:1, 4:1) (Binder 3)
Ortigia-Catania 8:11 (3:2, 1:0, 1:3, 3:6)
Chiavari-Posillipo 7:11 (1:2, 1:3, 2:3, 3:3) (Regős Á., 2, Varga T. 1)