Felemás szereplés a férfi kézilabda BL-ben

2006.11.04. 18:11
Nem sikerült a bravúr az MKB Veszprémnek a spanyol Portland San Antonio ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati fordulójában: a magyar csapat ugyan nyert 23-21-re, de legalább nyolcgólos siker kellett volna az első helyhez, amely a csoportgyőzelemhez volt szükséges. A Szeged kikapott a Ciudads Realtól, így továbbjutása az utolsó fordulóban dől el.

Az első fordulóban a Veszprém hét góllal maradt alul a BL-döntőssel szemben, így ahhoz, hogy első helyen menjenek tovább Pásztorék, legalább nyolc góllal kellett nyerni a csoportkör ötödik fordulójában. Hamar megszerezte a vezetést a magyar együttes, de nem tudott jelentősebb előnyre szert tenni, a spanyolok agresszív védekezésének és Lazarov kihagyott büntetőinek köszönhetően. A kiegyenlített első félidő végére aztán négygólos hazai előnnyel mehettek a csapatok (12-8).

A második félidő elején hiába vezetett már öt góllal is a hazai együttes, kisebb hullámvölgybe került és a spanyolok percek alatt egalizálták az eredményt. A játék hullámzására jó példa, hogy az egyenlítés után aztán hosszú percekig a vendégek nem találtak a kapuba, de így is csak három góllal tudott ellépni a Veszprém.

A folytatásban a spanyolok mindent megtettek a számukra kedvező eredmény tartásáért, Gálról szó szerint letépték a mezt, ugyanakkor védekezésük hatékonyságára jellemző, a hazaiak kettős emberelőnyben sem tudtak betalálni.

A végére "csak" kétgólos győzelem lett, de ez is azt jelenti, Perezék a záróforduló eredményétől függetlenül továbbjutott a következő körbe. A Veszprém a zárófordulóban, egy hét múlva 16:15 órakor a bosnyák Boszna Szarajevót fogadja.

Férfi kézilabda BL, 5. forduló:
A csoport:
MKB Veszprém-Portland San Antonio (spanyol) 23-21 (12-8)
Az állás: 1. Portland San Antonio 8 pont/5 mérkőzés (163-123), 2. Veszprém 8/5 (173-136), 3. Boszna Szarajevo (bosnyák) 2/4, 4. Povazska Bystrica (szlovák) 0/4

B csoport:
Ciudad Real (spanyol)-Pick Szeged 32-25 (15-12)
A csoport másik mérkőzésén: Breszt Meskovo (fehérorosz)-Schaffhausen (svájci) 23-28 (13-14)
Az állás: 1. és már csoportgyőztes Ciudad Real 10 pont, 2. Schaffhausen 5 (146-146), 3. Szeged 5 (130-131), 4. Breszt 0

A BL másik magyar együttese a Pick Szeged viszont hétgólos vereséget szenvedett a címvédő spanyol Ciudad Real otthonában. A spanyol együttes már Szegeden is nyerni tudott, és most is egyértelmű esélyesnek számított. A magyar gárda nem ijedt meg a félelmetes rivális otthonában, és 5-5-ig remekül tartotta magát.

Egy gyors rohammal a Ciudad Real 9-5-re ellépett, ám volt visszaút (10-8). A spanyolok azonban megint újítottak (12-8), de a szünet előtti hajrában ismét sikerült faragni a hátrányból.

A második félidő eleje rémálom volt a Pick számára: negyedóra alatt 25-16-ra húzott el a hazai alakulat. Ekkora hátrányt már nem lehetett ledolgozni, így nem sikerült a bravúr, a szoros eredmény elérése.

A Szeged jövő szombaton a svájci Schaffhausen otthonában lép pályára, és csak akkor jut a nyolcaddöntőbe, ha nyer, vagy úgy ér el döntetlent, hogy 27 gólnál többet dob, máskülönben átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.