Magyar játékos ütötte ki Madaras fogát

2006.12.01. 11:05
Egy negyed alatt eldőlt a Pro Recco-Eger vízilabda Euroliga találkozó. A hazaiak gyorsan ötgólos előnybe kerültek, és ezt a meccs végéig meg is tartották. Az olasz csapat játékosa, az olimpiai bajnok Madaras Norbert mégsem örülhetett igazán, mert a szintén olimpiai aranyérmes Märcz Tamás könyökével történt ütközés után kiesett az egyik foga.

Szerda este már az első negyedben elszálltak az esélyei az Eger vízilabdacsapatának az olasz Pro Recco elleni Euroliga-találkozón. A hazaiak nagyon fegyelmezetten, időnként parádésan játszva az első nyolc perc után 5-0-ra vezettek, így a folytatásban csak a különbség aránya volt kérdéses.

Kutatás a medence alján

Az öt góllal megnyert első negyed után a hazaiak csak arra vigyáztak, hogy az Eger ne tudja megközelíteni őket. Ez annak ellenére sikerült, hogy az utolsó játékrészben már gólt se dobtak, az előnyt végig megtartották és igazolták a papírformát.

A Reccóban Madaraskétszer, Kásás egyszer volt eredményes. Érdekesség, hogy a magyar válogatott jobbszélsőjének arcberendezését mindjárt a meccs elején átrendezte kissé Märcz Tamás, miután egy lefordulást követően az egri pólós könyöke kiütötte a magyar légiós egyik fogát.

A balkezes játékos meccs után társaival együtt kereste meg a szájából kiesett, igen drága implantátumot a medence alján.

Szokás szerint borzasztóan

Gerendás György, az egriek edzője a találkozó után elmondta, csapata szokás szerint borzasztóan kezdett. Emiatt nem tudták a saját stílusukat játszani, aztán, amikor azt megtalálták, már késő volt. "Tény, hogy itt ki lehet kapni. Az meg már tökmindegy, hogy eggyel, vagy öttel. A Recco a világ egyik legjobbja, itt nagyon-nagyon nehéz lesz bárkinek is nyerni, ez a vereség tehát benne volt a pakliban, de - nem így kellett volna - mondta Gerendás.

Elvették az önbizalmukat

"Ahhoz képest, hogy milyen sima az eredmény, nagyon elfáradtunk, eléggé kemény ez az Eger, fizikálisan nem könnyűek - kezdte a meccs értékelését Kásás Tamás. - Szerencsére sikerült egy 5:0-as első negyeddel elvenni az önbizalmukat, onnantól kezdve azért már könnyebb volt, utána ők sem hittek igazán a jó eredményben. Összességében: jó volt, jól játszottunk, főleg védekezésben. Sikerült koncentrálnunk három negyeden keresztül, aztán az utolsó negyedre már mind a két csapat elfáradt, úszóverseny, "agonizálás" volt a vízben. Azért Egerben nehezebb lesz."

A fogát vesztő Madaras Norbert az eredménnyel foglalkozott, nem a sérülésével. "Az elején úgy alakult, ahogy a legeslegjobban szerettük volna, ahogy elképzeltük. 5:0 nekünk és onnan már minden könnyebb volt. Jó, hogy komolyan vettük az elejét és meg tudtuk őket egy picit lepni. Azt hiszem, ez volt a lényeg."

Férfi vízilabda Euroliga, C-csoport, 1. forduló
Pro Recco-Eger 10:5 (5:0, 1:2, 4:2, 0:1)
G.: Angelini 3, Madaras 2, Bettini, Vujasinovics, Calcaterra, Kásás, Fiorentini, illetve Császár 2, Nyéki, Kis G., Hegedűs