- hirdetés

Éremtábla
Érmek        
1. GER 11 12 6 29
2. USA 9 9 7 25
3. AUT 9 7 7 23
4. RUS 8 6 8 22
5. CAN 7 10 7 24
Összes érem »
Férfi jégkorong
Döntő
SWE - FIN 3-2
3. helyért
CZE - RUS 3-0
Elődöntő
FIN - RUS 4-0
SWE - CZE 7-3
Negyeddöntő
FIN - USA 4-3
RUS - CAN 2-0
SVK - CZE 1-3
SUI - SWE 2-6
A csoport
1. Finnország 10
2. Kanada 6
3. Svájc 6
4. Csehország 4
5. Olaszország 2
6. Németország 2
B csoport
1. Szlovákia 10
2. Oroszország 8
3. Svédország 6
4. Egyesült Államok 3
5. Kazahsztán 2
6. Lettország 1
Összes eredmény »

Sebestyén rontott, Pavuk a bírókra panaszkodik

Kicsit csalódottak műkorcsolyázóink

2006. 02. 21., 23:54 | Frissítve: 2006. február 22., szerda 00:47

A keddi rövidprogram után mindkét magyar műkorcsolyázónő, Pavuk Viktória és Sebestyén Júlia is jogot szerzett pontszámai alapján arra, hogy csütörtökön bemutathassa kűrjét a torinói téli olimpián. Pavuk jelenleg a tizenkilencedik, Sebestyén a tizenhatodik helyen áll, mégis előbbi - vérző sérülése ellenére is - nyilatkozott boldogabban az Indexnek, mert ő ugrást nem hibázott. Sebestyént bántja az esés, de élvezte a korcsolyázást és hálás a közönség. Az élen három századdal az amerikai Sasha Cohen vezet az orosz Irina Szluckaja előtt, csütörtökön nagy verseny lesz.

A két évvel ezelőtti budapesti Európa-bajnokságon negyedik helyezett Pavuk Viktória élete első olimpiáján szerepelt Torinóban, és a bemutatkozása majdnem tökéletesre sikeredett. "Az utolsó forgásomnál megbillentem" - vallotta be rövidprogramja után nagyon önkritikusan és őszintén. "Az edzőm, Vidrai Szabolcs is észrevette, de nem szidott le, megdicsért, mert szerinte jól korrigáltam."

Pavuk: többet érdemeltem volna

#alt#
Pavuk élvezi az olimpia hangulatát (fotó: epa)

Pavuk vérző ujjal nyilatkozott, zsebkendővel törölgette, és nem emlékezett rá, melyik pillanatban sértette meg, illetve, hogy egyáltalán a korcsolyája okozta-e a vágást. "Magammal elégedett vagyok, talán csak a januári lyoni Európa-bajnokságon mutattam be tökéletesebb rövidprogramot, a pontozókkal viszont nem, kicsivel többet érdemeltem volna." Értékelésével a közönség is egyetértett, mert füttyszóval nyilvánította ki nemtetszését.

Elárulta, már nagyon várta a bemutatkozást, amiatt sem szomorkodott volna, ha elsőként kell jégre lépnie - kilencedikként szólították -, és azt sem tagadta, hogy egy tripla-tripla kombinációt nem mert bevállalni, mert a biztonságra törekedett. "A szokottnál nagyobb drukk van bennem, de hát ez mégiscsak az első olimpiám, ennyi ember előtt, és ilyen időpontban ritkán szoktunk korcsolyázni."

Az anyukája varrta a ruháját

A húszéves Pavuk jól érzi magát Torinóban, mert mindig történik vele valami az olimpiai faluban, tud szurkolni a magyar versenyzőknek. A versenyző ruháját ezúttal is az édesanyja varrta, és családja az olasz városba is elkísérte. "Eljutott hozzám, hogy biztattak, kevés szebb pillanata adódik az életnek ennél."

Sebestyén mindent beleadott az előadásba

A másik magyar, a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia egyedüliként a mezőnyben a harmadik olimpiáján vesz részt, ám ő miután elrontotta a tripla Lutzot - érthetően - keserűbb volt. "Tudok még mosolyogni, örülök, hogy összeszedetten és pontosan folytattam, mindent beleadtam az előadásba, igaz, az egyik legjobb ugrásom után estem el. Talán egy kicsivel korábban indítottam, mint kellett volna. Azt hiszem, ezenkívül minden tökéletes volt, ezért is sajnálom nagyon a hibámat. Bánt a dolog, de élveztem a korcsolyázást, és éreztem a közönség szeretetét, rokonszenvét."

#alt#
Sebestény túl akarja tenni magát az esésen (fotó: epa)

A helyezésével nem foglalkozik, és mivel rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny - meglátása szerint évről évre erősödik -, egyelőre megmondhatatlan, mennyit léphet előre a csütörtöki kűr után. Annyi biztos, hogy akkor kijavíthatja a rontott ugrását, és erre ígéretet is tett.

Önmagát kell legyőznie

"Ezúttal is le kell győznöm magamat, a hibán túl kell tennem magam, sürgősen és hathatósan el kell űzni azokat a gondolatokat, amelyek a rövidprogramot juttatják az eszembe."

Arra nem vállalkozott, hogy rangsorolja eddigi három olimpiájának erősségét, mert a legutóbbit, amelyiken nyolcadik lett, azt is "elképesztően erősnek" érezte.

A januári lyoni Európa-bajnokságon gyenge napokat kifogó, és tudása alatt szereplő, huszonnégy éves Sebestyén most biztatóbban mozgott, mint akkor, bár a bemelegítésnél is elesett, ám nem ugyanabból az ugrásból.

Az első helyért csütörtökön hatalmas és kiélezett küzdelem várható, hiszen az amerikai Sasha Cohen mindössze három századdal előzi meg az orosz Szluckaját, hetveneggyel pedig a harmadik a japán Arakawát. Sebestyén kiváló futással akát három helyet is javíthat.

Női műkorcsolya, állás a rövidprogram után

1. Sasha Cohen (amerikai) 66,73 pont
2. Irina Szluckaja 66,70 (orosz)
3. Sizuka Arakava (japán) 66,02
...16. Sebestyén Júlia 49,58
...19. Pavuk Viktória 46,40

N;
hirdetés
hirdetés
hirdetés