Kásás Tamás több alázatot vár olasz csapattársaitól

2007.02.04. 15:09
A címvédő Pro Recco a döntetlenért is megszenvedett - nyitott pályán - a Savona vendégeként, Kásás Tamás szerint az egy pontra sem szolgált rá csapata. Kásás és Madaras a gárda legjobbja volt, de mivel a védekezés szétesett, kisebb hullámvölgybe került a Recco. Szécsi Zoltán jól védett, Varga Tamás öt gólt dobott a hétvégi olasz vízilabda-bajnoki fordulóban, csapata mégis vesztesen hagyta el a medencét.

Mindkét ágon csoportrangadóval folytatódott az olasz vízilabda-bajnokság. A mezőny kiemelkedően legjobb négy csapata találkozott egymással, és a Brescia-Posillipo, Savona-Pro Recco derbik után a nápolyiak pozíciója erősödött.

A Honvéd Euroliga-ellenfele viszonylag simán győzött Bresciában, félidőre már négygólos előnyre tettek szert Udovicsicsék, a szerb játékos egyébként ötször volt eredményes a meccsen. Mivel a Recco ugyanitt november elsején 11:9-re kikapott, a Posillipo kedvező pozícióba került. Ha ugyanis a bajnokság további szakaszaiban a papírforma érvényesül, és ez a két csapat kerül a bajnoki döntőbe, három nyert meccsig tartó párharcukat az kezdheti pályválasztóként, amely csapat több pontot szerzett az alapszakaszban. Márpedig a hazai pálya Olaszországban is óriási előny, hiszen a döntőben csak az otthoni meccseket kell hozni.

Gondok a Recco védekezésével

A Recco csaknem elvérzett Savonában, ahol gólgazdag, a sok megítélt kontrafault miatt fel-leúszkálós meccsen végül 13:13-as döntetlen született. Sok mentsége van a bajnoknak: Angelini lázzal, Madaras gyomorrontással küszködött a meccs előtti napokban, ráadásul Savonában csak nyitott medence van, márpedig jelenleg Olaszországban sem tombol a nyár.

Mindenesetre a Recco az egész meccsen egyetlenegyszer sem tudta megszerezni a vezetést, ezzel szemben sokszor kellett háromgólos hátrányból felzárkóznia. Ez a végén is sikerült, pedig négy perccel a befejezés előtt még a Savonának volt lehetősége arra, hogy emberelőnyének sikeres befejezésével négygólosra növelje a különbséget.

A két magyar nyilatkozata szerint elsősorban a védekezéssel voltak problémák, most már nem először az utóbbi időben. Ráadásul ezúttal a válogatott sztárkapus, Tempesti sem remekelt, gólt kapott néhány olyan helyzetben, amelyben rendszerint simán hárít.

Madaras Norbert szerint nincs nagy gond a csapattal, de azért ideje elgondolkodni, mert a legutóbbi három meccsén hamincnégy gólt kaptak, ami nagyon sok.

Még keményebben fogalmazott Kásás Tamás, aki szerint a Savona a győzelmet is megérdemelte volna. "Rosszul játszottunk, ők meg lelkesen és jól, pont úgy, ahogy egy csapat, amikor nincs vesztenivalója. A végén örülhettünk a döntetlennek. Aggódnunk nem kell, főleg azért, mert az elmúlt hónapban nagyon keményen edzettünk - hétfőtől megint -, ez érződött. De azt tudomásul kell vennünk, hogy csak úgy nyerhetünk, ha senkit nem becsülünk le, és több alázattal játszunk."

A két magyar egyébként csapata legjobbja volt, Madaras és Kásás egyaránt három gólt lőtt, Norbi játékát a bajnoki meccsek szereplőinek teljesítményét osztályozó waterpoloweb.com olasz szaklap 7,5-esre értékelte, a legmagasabbra a reccóiak közül.

Nyolc magyar gól sem volt elég

Magyarok kerültek egymással szembe a Chiavari-Cremona-találkozón. Hiába lőtt öt gólt Varga "Csuvi" Tamás, és hiába tett ehhez hozzá Regős Áron hármat, a Cremona így is elvitte a három pontot (Varga I. Zsolt egy találattal járult hozzá a vendéggyőzelemhez.)

Kicsit nagy mellénnyel szálltak medencébe a Camogli fiataljai, miután a hétközi fordulóban Salernóban arattak meglepetésgyőzelmet. Szécsi Zoltán elmondta, hogy ő hiába próbálta fékezni a hirtelen jött önbizalmat, elmaradt a szokásos pörgés, így a sereghajtó Civitavecchiával 7:7-es döntetlent játszott otthon a csapat.

"Alapvetően mi rontottuk el. A hét kapott gólból egy nagyképűség, három rettentő nagy butaság miatt esett. Ha ez nincs, már nyerünk. Elöl négy vagy öt emberfórunk ment úgy el, hogy nem is lőttünk kapura. Bosszantó meccs volt" - értékelt a jól védő magyar kapus. Magyar gól egyébként nem esett a találkozón, de Weszelovszky László nagyon jól játszott.

A Salernónál gondok lehetnek, megint kikapott a csapat otthon, ráadásul úgy, hogy ellenfele két negyeden át egyetlen gólt sem lőtt, mégis nyerni tudott! Katonás Gergő egy gólt szerzett.

Eredmények:
A csoport:
Savona-Pro Recco 13:13 (3:3, 4:3, 5.3, 1:4) Madaras és Kásás 3-3
Cosenza-Padova 8:10 (2:4, 1:2, 2:3, 3:1)
Ortigia-Bogliasco 8:8 (1:1, 3:4, 3:2, 1:1)
Chiavari-Cremona 12:13 (3:5, 5:4, 1:2, 3:2) Varga Tamás 5 (2 ötméteresből), Regős Áron 3, illetve Varga I. Zsolt 1
A csoport élmezőnye: 1. Pro Recco 49, 2. Savona 42, 3. Cremona 38 pont

B csoport:
Brescia-Posillipo 8:10 (1:3, 2:4, 3:1, 2:2)
Nervi-Florenrtia 17:16 (4:2, 2:5, 7:2, 4:7)
Salerno-Catania 5:6 (1:1, 1:5, 1:0, 2:0) Katonás 1
Camogli-Civitavecchia 7:7 (3:3, 2:2, 2:1, 0:1)
A csoport élmezőnye: 1. Posillipo 52, 2. Brescia 42, 3. Florentia 32 pont