Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Szécsi kapust barátságos meccsén ütötték ki az olaszok

2007.02.13. 20:57
A márciusi világbajnokságra készülő vízilabda-válogatott kedd este az olasszal mérte össze erejét, és döcögős kezdés után végül 8-8-as döntetlent ért el. Az olaszok alig több mint egy perccel a vége előtt egyenlítettek, és akkor elérkezettnek látták az időt Szécsi Zoltán kiütésére. A magyar kapus váratlanul hatalmas csapottat kapott, a védekezésre sem volt ideje. Benedek Tibor kétéves kihagyás után imponáló játékkal, és négy góllal tért vissza

A magyar vízilabda-válogatott Kecskeméten még sohasem játszott mérkőzést, és a háromezer nézőnek szerettek volna győzelemmel kedveskedni a mieink az olaszok ellen, még akkor is, ha a kapitány úgy vélekedett, hogy az eredmény másodlagos. Benedek Tibor 2004 decembere után lett ismét tagja a csapatnak, így neki duplán fontos volt, hogy egy sikeres meccsen térjen vissza.

Benedek: Mintha tegnap tettem volna be az ajtót

A várt győzelem azonban elmaradt, igaz erről legkevésbé a kétszeres olimpiai bajnok Benedek tehetett, aki egymaga négy gólt lőtt a nyolcból. Középről, a szélről egyaránt veszélyes volt a balkezes klasszis, aki ezt a négy gólt elcserélte volna az egygólos sikerért.

Benedek a Sport1-nek nyilatkozva hozzátette, olyan érzése volt, mintha tegnap tette volna be az ajtót maga mögött, a gárda semmit sem változott, társai a küzdeniakarása, a becsvágya továbbra is példás.

A jól kezdő, 4-2re is vezető olaszok az egyenlítő, nyolcadik gólt alig több mint egy perccel a vége előtt érték el, és ez igazán emlékezetesre sikeredett, hiszen a labda már jó ideje a hálóban volt, amikor Bencivenga megtámadta a gól miatt bosszankodó és elégedetlenkedő Szécsit, és egy hatalmas bal csapottat helyezett el a szeme alatt. Szécsi a kezét sem tudta felemelni, mert az olasz oldalról lopakodott ütőtávon belülre. A kapus vélhetően egy monoklival megússza az esete, nagyobb nem lesz.

Kemény: Sok helyzetet hagytunk ki

A nyilvánvaló törlesztés után azonban nem lett tömegverekedés, és ebben Kásás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak, hiszen többek közt ő fékezte meg az olaszokat. (A két válogatott tagjai a római, 1994-es világbajnokságon egyszer már összeverekedtek.)

Benedek úgy értékelt, hogy a közös edzések alatt halmozódhatott valamilyen sérelem fel a tettesben, ezért törlesztett, de ez szerinte hozzátartozik a játékhoz. Még akkor is, ha rendkívül sportszerűtlen volt az ütés.

A magyar válogatott kapitánya, Kemény Dénes azt mondta a meccs után, hogy a játék elfogadható volt, a lelkes közönség megérdemelte volna a győzelmet, de mivel a játékosok sok helyzetet kihagytak, a siker elmaradt. Elismerte, a robbanékonyság és a szellemi frissesség hiánya érezhető volt, ezért hoztak tanítványai rossz döntéseket.

A magyar válogatott csütörtöktől a kolozsvári nemzetközi tornán szerepel a horvát, a görög, a német és a vendéglátó román együttes társaságában.

Magyarország-Olaszország 8-8 (3-4, 1-1, 3-2, 1-1)
góldobók: Benedek 4, Madaras 2, Molnár, Fodor 1-1, illetve Giorgetti, Postiglione 2-2, Galetta, Di Costanzo, Fiorentini, Rizzo 1-1

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?