Szécsi kapust barátságos meccsén ütötték ki az olaszok

2007.02.13. 20:57
A márciusi világbajnokságra készülő vízilabda-válogatott kedd este az olasszal mérte össze erejét, és döcögős kezdés után végül 8-8-as döntetlent ért el. Az olaszok alig több mint egy perccel a vége előtt egyenlítettek, és akkor elérkezettnek látták az időt Szécsi Zoltán kiütésére. A magyar kapus váratlanul hatalmas csapottat kapott, a védekezésre sem volt ideje. Benedek Tibor kétéves kihagyás után imponáló játékkal, és négy góllal tért vissza

A magyar vízilabda-válogatott Kecskeméten még sohasem játszott mérkőzést, és a háromezer nézőnek szerettek volna győzelemmel kedveskedni a mieink az olaszok ellen, még akkor is, ha a kapitány úgy vélekedett, hogy az eredmény másodlagos. Benedek Tibor 2004 decembere után lett ismét tagja a csapatnak, így neki duplán fontos volt, hogy egy sikeres meccsen térjen vissza.

Benedek: Mintha tegnap tettem volna be az ajtót

A várt győzelem azonban elmaradt, igaz erről legkevésbé a kétszeres olimpiai bajnok Benedek tehetett, aki egymaga négy gólt lőtt a nyolcból. Középről, a szélről egyaránt veszélyes volt a balkezes klasszis, aki ezt a négy gólt elcserélte volna az egygólos sikerért.

Benedek a Sport1-nek nyilatkozva hozzátette, olyan érzése volt, mintha tegnap tette volna be az ajtót maga mögött, a gárda semmit sem változott, társai a küzdeniakarása, a becsvágya továbbra is példás.

A jól kezdő, 4-2re is vezető olaszok az egyenlítő, nyolcadik gólt alig több mint egy perccel a vége előtt érték el, és ez igazán emlékezetesre sikeredett, hiszen a labda már jó ideje a hálóban volt, amikor Bencivenga megtámadta a gól miatt bosszankodó és elégedetlenkedő Szécsit, és egy hatalmas bal csapottat helyezett el a szeme alatt. Szécsi a kezét sem tudta felemelni, mert az olasz oldalról lopakodott ütőtávon belülre. A kapus vélhetően egy monoklival megússza az esete, nagyobb nem lesz.

Kemény: Sok helyzetet hagytunk ki

A nyilvánvaló törlesztés után azonban nem lett tömegverekedés, és ebben Kásás Tamásnak elévülhetetlen érdemei vannak, hiszen többek közt ő fékezte meg az olaszokat. (A két válogatott tagjai a római, 1994-es világbajnokságon egyszer már összeverekedtek.)

Benedek úgy értékelt, hogy a közös edzések alatt halmozódhatott valamilyen sérelem fel a tettesben, ezért törlesztett, de ez szerinte hozzátartozik a játékhoz. Még akkor is, ha rendkívül sportszerűtlen volt az ütés.

A magyar válogatott kapitánya, Kemény Dénes azt mondta a meccs után, hogy a játék elfogadható volt, a lelkes közönség megérdemelte volna a győzelmet, de mivel a játékosok sok helyzetet kihagytak, a siker elmaradt. Elismerte, a robbanékonyság és a szellemi frissesség hiánya érezhető volt, ezért hoztak tanítványai rossz döntéseket.

A magyar válogatott csütörtöktől a kolozsvári nemzetközi tornán szerepel a horvát, a görög, a német és a vendéglátó román együttes társaságában.

Magyarország-Olaszország 8-8 (3-4, 1-1, 3-2, 1-1)
góldobók: Benedek 4, Madaras 2, Molnár, Fodor 1-1, illetve Giorgetti, Postiglione 2-2, Galetta, Di Costanzo, Fiorentini, Rizzo 1-1