Olivér
4 °C
8 °C

Nyugati siker az NBA All Star-gálán

2007.02.19. 12:43
Remek játékkal, végig vezetve nyerte a Nyugat együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-gáláját. A nyugatiak nem csak a győzelmet szerezték meg, de Kobe Bryant személyében a meccs legértékesebb játékosa (MVP) is közülük került ki.

Kobe Bryant vezéreltével a Nyugat csapata nyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hagyományos, 56. alkalommal megrendezett All Star-gáláját, amelynek idén Las Vegas adott otthont.

A Thomas and Mack Arenában rendezett összecsapáson a Los Angeles Lakers klasszisa 31 ponttal segítette sikerre együttesét, s teljesítményével kiérdemelte a mérkőzés legértékesebb játékosának járó díjat (MVP) is. Bryant nagyon élvezte a játékot, az első félidőben elsősorban a pontgyűjtésben jeleskedett, szebbnél szebb kosarakkal szórakoztatta a közönséget és 17 pontot gyűjtött, míg a másodikban a játék szervezéséből vette ki legfőképp a részét, ragyogóan szolgálva ki társait.

A meccs utolsó percében a nézők skandálva jelezték, hogy szerintük Bryant a gála MVP-je, ő pedig egy bravúros zsákolással koronázta meg produkcióját, s lett 2002 után másodszor az All Star-mérkőzés legjobbja.

A nyugati gárda - amely végig vezetett - remekül kezdett, úgy tűnt játékosai szinte kléptelenek hibázni. Az első negyed után még csak nyolc, a nagyszünetre már húsz ponttal vezettek.

A másik oldalon csak LeBron James tudta tartani velük a lépést, így az utolsó negyedet már harmincegy pont előnnyel kezdhették, azaz "átengedhették" a keletieknek.

A Nyugat együttesében Amare Stoudemire, a Phoenix centere nyújtott kimagaslót (29 pont, 9 lepattanó), míg a keleti oldalon a clevelandi LeBron James (28 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) emelkedett ki produkciójával társai közül. A nyugatiak így 2004 után először, illetve összesítésben huszonkettedszer tudtak győzni.

Eredmény, All Star-gála:
Nyugat-Kelet 153-132 (39-31, 40-28, 40-29, 34-44)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?