Nyugati siker az NBA All Star-gálán

2007.02.19. 12:43
Remek játékkal, végig vezetve nyerte a Nyugat együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-gáláját. A nyugatiak nem csak a győzelmet szerezték meg, de Kobe Bryant személyében a meccs legértékesebb játékosa (MVP) is közülük került ki.

Kobe Bryant vezéreltével a Nyugat csapata nyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hagyományos, 56. alkalommal megrendezett All Star-gáláját, amelynek idén Las Vegas adott otthont.

A Thomas and Mack Arenában rendezett összecsapáson a Los Angeles Lakers klasszisa 31 ponttal segítette sikerre együttesét, s teljesítményével kiérdemelte a mérkőzés legértékesebb játékosának járó díjat (MVP) is. Bryant nagyon élvezte a játékot, az első félidőben elsősorban a pontgyűjtésben jeleskedett, szebbnél szebb kosarakkal szórakoztatta a közönséget és 17 pontot gyűjtött, míg a másodikban a játék szervezéséből vette ki legfőképp a részét, ragyogóan szolgálva ki társait.

A meccs utolsó percében a nézők skandálva jelezték, hogy szerintük Bryant a gála MVP-je, ő pedig egy bravúros zsákolással koronázta meg produkcióját, s lett 2002 után másodszor az All Star-mérkőzés legjobbja.

A nyugati gárda - amely végig vezetett - remekül kezdett, úgy tűnt játékosai szinte kléptelenek hibázni. Az első negyed után még csak nyolc, a nagyszünetre már húsz ponttal vezettek.

A másik oldalon csak LeBron James tudta tartani velük a lépést, így az utolsó negyedet már harmincegy pont előnnyel kezdhették, azaz "átengedhették" a keletieknek.

A Nyugat együttesében Amare Stoudemire, a Phoenix centere nyújtott kimagaslót (29 pont, 9 lepattanó), míg a keleti oldalon a clevelandi LeBron James (28 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) emelkedett ki produkciójával társai közül. A nyugatiak így 2004 után először, illetve összesítésben huszonkettedszer tudtak győzni.

Eredmény, All Star-gála:
Nyugat-Kelet 153-132 (39-31, 40-28, 40-29, 34-44)