Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kemény Dénes: Kutyakötelességünk örömet okozni

2007.02.27. 17:37
Először rendezhet nemzetközi vízilabda-tornát Debrecen, ahová a válogatott nyerni megy, hiszen mindig nyerni akar. Emellett edzeni is fognak a város pólósnövendékeivel. Egyelőre azonban nagyon kemény edzéseken vannak túl a játékosok, a horvátok kellőképpen kifárasztják Kásásékat.

"Az eddigi magyarországi nemzetközi vízilabda-tornák mindig nyitott medencékben voltak, vagyis nyáron, most szakíthattunk a gyakorlattal, és tavasszal is rendezhetünk egyet" - vezette fel a hétvégi debreceni négyes tornát a hazai szövetség elnöke, Martin György.

Debrecen fellegvár akar lenni

A polgármester, Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy a várostól nem idegen a sportág, hiszen a Magyar Kupa döntőjét már megrendezték. "Debreceni játékos egyelőre még nincs a csapatban, de törekszünk arra, hogy legyen. Hosszú távon vidéki fellegvár szeretnénk lenni" - jelentette ki a sajtótájékoztatón.

A szövetségi kapitány, Kemény Dénes az őszi kupadöntő utáni sétán beszélgetett a város első emberével egy tornáról, most pedig már örömmel jelentette be, hogy mivel mindig nyerni akarnak, Debrecenben sem lesz másként. "Kutyakötelességünk örömet okozni."

Közös program a horvátokkal

Kemény szerint ideálisan szolgálja a felkészülést a három mérkőzés, arra azonban nem tudott választ adni, mikor jelöli ki az Ausztráliába utazó keretet. "Szerencsére nem írtam alá szerződést az időpontjáról."

A világ- és olimpiai bajnoki címvédő társulat csütörtökön a helyi gyerekekkel együtt edz, így is népszerűsíteni akarják a sportágat.

A csapatkapitány, Kásás Tamás egy "nagyon kemény" edzésből érkezett a sajtótájékoztatóra. A társulat a horvátokkal gyakorol együtt, és mint utalt rá, ahogy kiszállt a medencéből, akkor vette észre, hogy szinte valamennyi horvátra fel kell néznie, pedig ő maga is kétméteres. Az Olaszországban légióskodó játékos nem bánja, ha paprikás meccsek lesznek Debrecenben, mert azok is a felkészülést szolgálják.

A program:

Az 1. Volvo Kupa programja:
péntek: 17:15 ó: Németország-Románia 19 ó: Magyarország-Görögország
szombat: 16 ó: Magyarország-Románia 17:45 ó: Görögország-Németország
vasárnap: 11:15 ó: Románia-Görögország 13 ó: Magyarország-Németország