Phelps nem lesz nyolcszoros bajnok Melbourne-ben

2007.04.01. 09:47
Mivel a négyszer százas amerikai vegyesváltót kizárták, nem lehet nyolcszoros világbajnok a melbourne-i a vizes vébén Michael Phelps. Hatnál tart, a hetedik a 400 vegyesen lehet meg.

Szabálytalan váltás miatt kizárták az Egyesült Államok 4x100 méteres férfi vegyesváltóját, amely pedig előzetesen a legfőbb esélyese volt a szám helyi idő szerint vasárnap esti döntőjének a melbourne-i világbajnokságon.

A délelőtti selejtezőben elkövetett baki egyfelől azt jelenti, hogy a vizes vb-k 1973 óta íródó történetében most először nem lesz szereplője amerikai négyes egy váltófinálénak. Másfelől az előfutamban hibázó honfitársak úgymond kiszúrtak az eddig maradéktalanul sikeres, mind a négy eddigi egyéni számában és két váltóban világbajnok Michael Phelpsszel, aki csak az esti döntőben szállt volna be a stafétába, saját maga hetedik vagy nyolcadik melbourne-i aranyérméért.

A remélt kettőből egy - ekképpen összesen hét - azért még így is meglehet neki, mivel a vegyesváltó döntője előtt rendezik meg a 400 m vegyes fináléját, amelyben világcsúcstartóként eleve az egyik legfőbb favoritként indul.