Apjuk halála ellenére játszik a négyes döntőért a két Steinmetz

2007.05.09. 14:42
A Vasas vízilabda csapatának mindkét olimpiai bajnok klasszisa, Steinmetz Barnabás és Steinmetz Ádám is játszik a címvédő Jug Dubrovnik elleni szerda esti Euroliga-meccsen. A két kiváló vízilabdázó reggel veszítette el édesapját, a csapat érte játszik.

Szerda reggel tragikus hirtelenséggel elhunyt az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes vízilabdázó, ötvenkétszeres válogatott Steinmetz János, akinek mindkét fia, Barnabás és Ádám is egyaránt olimpiai bajnok.

A Final Fourért játszanak

A két játékosra délután igen fontos Euroliga-mérkőzés vár, hiszen a tavalyi győztes horvát Jug Dubrovnik érkezik a Komjádi uszodába. A fél nyolckor kezdődő mérkőzésen családi gyászuk ellenére mindketten játszanak. A párharc győztese a négyes döntőbe jut, aminek elérése még egyszer sem sikerült az angyalföldi csapatnak. (Tavaly a Dubrovnik került ki győztesen a két meccs összesítése alapján.)

Az Index úgy tudja, a két játékos fejében meg sem fordult, hogy kihagyják a rangadót. A szokásos gyászszünet a két kiváló pólós kérésére elmarad, mert azt nem tudták volna elviselni - egyelőre még nem dolgozták fel a halálhírt -, hogy a megemlékezés után kellene felvenniük a harcot a hat világbajnokot felsorakoztató horvátokkal.

Steinmetzért játszanak

A játékosok azonban valószínűleg deklarálni szeretnék az öltözőben, hogy ezen a nemzetközi találkozón a Vasasban nevelkedő kapusért, Steinmetz Jánosért játszanak.

A két Steinmetz áldozatvállalása és sportemberi nagysága nem egyedi a sportvilágban, a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher szombaton veszítette el édesanyját, ám a vasárnapi San Marinói Nagydíjat megnyerte - öccse, Ralf is rajthoz állt -, a dobogón azonban nem tudta visszatartani könnyeit.