Bemutatták a 2012-es olimpia logóját

2007.06.05. 09:26
A NOB és a szervezőbizottság vezetői szerint roppant fiatalos és az olimpiai eszme fontosságát mutatja a a 2012-es londoni játékok logója, a brit közvélemény szerint azonban botrányos és minél előbb módosítani kellene.

Londonban bemutatták az öt év múlva esedékes londoni olimpia hivatalos logóját. A 2012-es londoni nyári játékokon fordul elő első alkalommal, hogy az olimpiának és a paralimpiának is ugyanaz lesz a logója.

Innovatív logó

Az emblémán 2012 négy száma látható, egyenetlen, fűrészfogakra emlékeztető kivitelben a rózsaszín, a kék, a zöld és a narancssárga keverékének színében. A 2-esben a London feliratot, míg a 0-ban az olimpiai ötkarikát rejtették el az alkotók.

"Egy valóban nagyon innovatív logó készült a játékokra" - mondta Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, aki kiemelte, a fiatalos logó jól jelképezi a XXI. századot.


Jose Mourinho, logó és Sebastian Coe

A fiataloknak szól

"Olyan logót akartunk készíteni, amely mindenkit emlékeztet az olimpiai eszme fontosságára és, amellyel a világ összes fiatalját meg tudjuk szólítani" - jelentette ki a kétszeres olimpiai bajnok középtávfutó Sebastian Coe, a szervezőbizottság elnöke.

A 2012-es játékok megrendezése médiaértesülések szerint 13,7 milliárd euróba kerül. Az összeg négyszerese a korábban tervezettnek.

A britek tiltakoznak

Ugyanakkor a brit emberek nem osztoznak a sportvezetők örömében, véleményük szerint a logó borzalmas. Többen úgy vélték, rövid időn belül módosítani kellene a szimbólumot, mielőtt az jobban az emberek tudatába rögződik.